Revit Architecture

Reply
Active Contributor
rlabib
Posts: 33
Registered: ‎12-14-2012
Message 1 of 3 (136 Views)

Phases question

136 Views, 2 Replies
01-24-2013 06:15 AM

Hi,

I'm in the process of creating a new template for our office , so far we used the Architectural Template that come with Revit. And I like that has only two phases (New and Existing) . However I opened the construction template that comes with revit and I found at least 6 phase setup. And I would appreciate it if someone of experts here tells me what is the best way to handle phases? How many phases should I setup. We do a lot of renovation projects , so we always have existing and new elements.

 

Thanks in advance

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,821
Registered: ‎06-11-2009
Message 2 of 3 (110 Views)

Re: Phases question

01-25-2013 12:32 PM in reply to: rlabib
rlabib wrote:
How many phases should I setup. ...

 


That question is really for your own office. It depends on the kind of work that your office does. That will give you an idea about the phases you need for your template.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Employee
loboarch
Posts: 987
Registered: ‎09-05-2003
Message 3 of 3 (105 Views)

Re: Phases question

01-25-2013 12:48 PM in reply to: rlabib

You can take a look at this wikihelp article for some additional phasing explination and an example project showing the setup.

 

http://wikihelp.autodesk.com/Revit/enu/Community/Examples/Example_Project_to_Illustrate_Phasing



Jeff Hanson
Sr. Subject Matter Expert
Autodesk, Revit User Experience
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.