Revit Architecture

Revit Architecture

Reply
Member
amanchester
Posts: 3
Registered: ‎05-10-2012
Message 1 of 7 (408 Views)
Accepted Solution

Families missing after install

408 Views, 6 Replies
05-10-2012 01:38 PM

When I click on the Load Families button, I don't have any files that contain families. I just recently installed the free educators version. Is it suppose to be missing these?

Student version comes wtih complete installation (with all families and templates).

you can repare the installation and check the tick boxes to install families and templates.

Mentor
parveen.revit
Posts: 232
Registered: ‎09-29-2010
Message 2 of 7 (396 Views)

Re: Families missing after install

05-10-2012 09:14 PM in reply to: amanchester

Student version comes wtih complete installation (with all families and templates).

you can repare the installation and check the tick boxes to install families and templates.

Parveen_Intec_Infocom (BIM, CAD, GIS, QS Services' Provider)
New Member
oana19
Posts: 2
Registered: ‎02-01-2013
Message 3 of 7 (287 Views)

Re: Families missing after install

02-01-2013 09:05 AM in reply to: amanchester

I have the same problem; educational version missing templates and libraries. I reinstalled the software, after repairing. I still doesn't work for me. I tried to load them manually, but they are not in the folder they are supposed to be. Is there a link where they could be downloaded?

 

ps: libraries seem to work on the sample project, but I couldn't find them in my computer with the windows' search, when I looked for *.*.rfa or *.*.rte.

 

Thank you!

Member
keith.schmelzer
Posts: 5
Registered: ‎01-29-2013
Message 4 of 7 (255 Views)

Re: Families missing after install

02-03-2013 10:32 PM in reply to: amanchester

I am also an educational user, I had the same problem with no familes appearing in REVIT.  I have tried adding features, repairing/reinstalling, and even unistalling REVIT.  In every instance, the installer freezes.  Now it seems I am stuck with a broken version of REVIT.  Anybody have any idea what I could do?

Valued Mentor
AJA14
Posts: 492
Registered: ‎11-01-2011
Message 5 of 7 (241 Views)

Re: Families missing after install

02-04-2013 04:11 AM in reply to: keith.schmelzer

Hi. Do the following:

Download the families, templates, and family templates using this link:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=14973523

This is directly from the Autodesk Website. Then you need to place them in their correct locations.

Then go to Application Menu, Options Dialog, File Locations (Refer to attached image)

File Locations.png

 

Then you need to place the templates in the top, the family templates in the 2nd browser, and the family libraries in the places list. This should solve your problem.

 

P.S. : If someone else has the families, no need to download them, just copy and place them in their correct location. You could simply try to load a family and when it opens to an empty folder, that is where your families should go. 

 

If this answers your problem, please Accept As Solution.

 

Ali Al-Hammoud
Structural Design Engineer
MZ & Partners Engineering Consultancy
New Member
oana19
Posts: 2
Registered: ‎02-01-2013
Message 6 of 7 (229 Views)

Re: Families missing after install

02-04-2013 08:48 AM in reply to: AJA14

Thank you, AJA14!

It works for me. :smileyhappy:

Member
keith.schmelzer
Posts: 5
Registered: ‎01-29-2013
Message 7 of 7 (210 Views)

Re: Families missing after install

02-04-2013 07:10 PM in reply to: AJA14

Thank you for the very thorough instructions, but I didn't trust what appeared to be a bad install (since it wouldn't repair or reinstall) and after a lot of difficulty, I managed to go back to a windows restore point and get a clean uninstall (from directions available on support from autodesk here: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=18782231&linkID=9243099) and reinstall.  The families are now present. 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.