Remote General Discussion

Remote General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
andrew.nao
Posts: 202
Registered: ‎09-25-2008
Message 1 of 7 (230 Views)

menu is write protected after using autodesk remote

230 Views, 6 Replies
09-27-2013 06:27 AM
I posted this in the AutoCAD 2013/2014 DWG Format discussion as well... i install autodesk remote to try it out from home. when i went to my office to the actual work station i rebooted my machine and now im getting a popup box that says my menu file is write protected. i uninstalled the file, and rebooted my machine and im still getting this warning that my menu is write protected,. no other work station is getting this error, the menu file is a shared file running off a network and no other versions exists on my hard drive. does anyone have a clue how i can fix this?
*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,513
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 7 (217 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

09-27-2013 05:19 PM in reply to: andrew.nao
Did you disconnect at home or leave this app running? Sounds like you did the latter.
Actually turn off the REMOTE app to disconnect and the problem should go away.

This problem does not exist with 3rd party remote access apps: try them out and compare if you think you really need this type of access (or ask your IT for VPN access which requires no additional software).
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
andrew.nao
Posts: 202
Registered: ‎09-25-2008
Message 3 of 7 (209 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

09-30-2013 08:11 AM in reply to: pendean
the app isnt running, its not even installed anymore on either the workstation or the ipad and im still getting the warning that my menu is write protected. does this leave something behind after its been removed? im not looking not do i need to run 3rd party remote access apps. i just wanted to try this out.
*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,513
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 7 (202 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

09-30-2013 11:53 AM in reply to: andrew.nao
Find the file at it's source and try to discover why it's locked then: it may be as simple as your AutoCAd session is pointing elsewhere for the CUIx file.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
andrew.nao
Posts: 202
Registered: ‎09-25-2008
Message 5 of 7 (192 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

10-01-2013 06:40 AM in reply to: pendean
no sir, its not pointing elsewhere. there is only 1 .cuix file. its located on a network. 5 other stations access it as well and they have no issues with it. when those work stations are shut down and mine being the only one accessing it, i still get a write protected warning when my work station is turned on, being the first one to access that file, i still get a write protection warning.
*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,375
Registered: ‎10-12-2006
Message 6 of 7 (182 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

10-02-2013 08:07 AM in reply to: andrew.nao

Is the CUIx being loaded as or under the Enterprise?  I've had non-Remote conditions where AutoCAD tries to update the CUIx file, but can't since the Enterprise "tree" is read-only by design if not in fact.  I haven't been able to track down exactly *what* is trying to be changed - it could be as simple as an icon update.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Distinguished Contributor
andrew.nao
Posts: 202
Registered: ‎09-25-2008
Message 7 of 7 (168 Views)

Re: menu is write protected after using autodesk remote

10-07-2013 07:22 AM in reply to: dgorsman
no, my menu is loaded as the main menu
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New Remote Category!

The Remote forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.