Pointing Devices and Displays

Pointing Devices and Displays

Reply
Member
petergus1
Posts: 3
Registered: ‎12-28-2010
Message 1 of 8 (2,964 Views)
Accepted Solution

pan with space bar

2964 Views, 7 Replies
12-28-2010 05:01 PM

hi

does anyone know where or how to change the space bar to set to toggle Pan?

thanks!

Yes there is: start CUI command, there is a Keyboards Shortcuts entry in the List, you can set Shortcut Keys or Temp Overrides Keys (explore what is already defined too, lots of hidden treasures there).

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,600
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 8 (2,942 Views)

Re: pan with space bar

12-29-2010 08:22 AM in reply to: petergus1

Try another key or key combination, not the space bar.

 

As a general courtesy, you should always list your AutoCAD version and variant (and in this case also include your Windows OS and keyboard and any keyboard drivers if it has any) for remote assistance.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
petergus1
Posts: 3
Registered: ‎12-28-2010
Message 3 of 8 (2,938 Views)

Re: pan with space bar

12-29-2010 11:37 AM in reply to: petergus1

thanks for the reply!

im using autocad 208 on windows.

and actually i still dont know how to specify a key for pan? where is the interface for assinging key commands?

thanks!!

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,600
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 8 (2,931 Views)

Re: pan with space bar

12-30-2010 06:58 AM in reply to: petergus1

Yes there is: start CUI command, there is a Keyboards Shortcuts entry in the List, you can set Shortcut Keys or Temp Overrides Keys (explore what is already defined too, lots of hidden treasures there).

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
petergus1
Posts: 3
Registered: ‎12-28-2010
Message 5 of 8 (2,928 Views)

Re: pan with space bar

12-30-2010 11:00 AM in reply to: petergus1

thanks! :smileyhappy:

Member
ipaudice
Posts: 4
Registered: ‎08-09-2012
Message 6 of 8 (2,213 Views)

Re: pan with space bar

08-09-2012 04:53 AM in reply to: petergus1

I'm using Autocad 2012 and I'm struggling to get space acivate the pan function!!

 

I follow the procedure but the button SPACE is not accepted as keyboard shortcut for anything.

Actually Keyboard shoutcut only accepts CTRL+... or SHIFT+...  etc

NO SINGLE LETTER (or SPACE) are accepted. 

 

Please can someone help me to easlily pan into my drawings (I hope it is clear now that i do not want to use my weel button on the mouse :smileyhappy:)

 

Thanks

Ivan

Member
GThib
Posts: 5
Registered: ‎08-02-2014
Message 7 of 8 (343 Views)

Re: pan with space bar

08-03-2014 03:39 PM in reply to: pendean

Thank you for a kind suggestion.

Could you be more specific, please?

 

I have tried to assign a spacebar key to pan realtime command, in vain. I would really like to have a posibility to pan as in Adobe programs. It is very intuitive way.

 

Thank you in advance.

 

Autocad 2014 Win 7 Pro 64bit.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,600
Registered: ‎11-06-2003
Message 8 of 8 (288 Views)

Re: pan with space bar

08-20-2014 08:25 PM in reply to: petergus1
Forget about using the spacebar for that task.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.