PLM 360 General Discussion

PLM 360 General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 1 of 5 (151 Views)
Accepted Solution

Report produces Excel error message

151 Views, 4 Replies
10-25-2012 06:33 AM

EXCEL_ERROR_MSG_UPON_CREATION_OF_ALL_DRF_REPORT.png

 

While the file opens, upon SaveAs it seems to want to default to an .htm file set.

I'm using Inventor 2012 with Office 2010.  My browser is Chrome (yes, we think it's much better).

This is the current standard behaviour.  It actually uses an HTML based output to format for Excel.  We'd like to convert it to XLSX at some time in the future - but not currently planned.

 

In the meantime in Office 2010 or later (2007 even?) use the "Convert" funtion...  This works perfect.  Go ahead and open the file, use the "Convert" funtion and save it.  It will take the format and turn it automatically to the latest format and clean up the HTML version.

 

(This is the same convert that would be used to convert the old XLS to XLSX format)

Board Manager
broepke
Posts: 180
Registered: ‎01-24-2004
Message 2 of 5 (148 Views)

Re: Report produces Excel error message

10-25-2012 07:36 AM in reply to: jdavis417

This is the current standard behaviour.  It actually uses an HTML based output to format for Excel.  We'd like to convert it to XLSX at some time in the future - but not currently planned.

 

In the meantime in Office 2010 or later (2007 even?) use the "Convert" funtion...  This works perfect.  Go ahead and open the file, use the "Convert" funtion and save it.  It will take the format and turn it automatically to the latest format and clean up the HTML version.

 

(This is the same convert that would be used to convert the old XLS to XLSX format)



Brian Roepke
Director of PLM & PDM
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 3 of 5 (146 Views)

Re: Report produces Excel error message

10-25-2012 07:38 AM in reply to: broepke

Thanks, Brian.

 

I'll be posting the next "issues" on Importing soon!

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 4 of 5 (142 Views)

Re: Report produces Excel error message

10-25-2012 07:47 AM in reply to: broepke

I forgot to ask... what conversion needs to happen?

What "version" of Excel does PLM360 need?

Board Manager
broepke
Posts: 180
Registered: ‎01-24-2004
Message 5 of 5 (137 Views)

Re: Report produces Excel error message

10-25-2012 07:49 AM in reply to: jdavis417

PLM 360 doesn't need a certain version - the output is more of an open format that's compatible with Excel.  So by doing this "convert" it's just a way to change it from our outputted version to the standart latest Excel format.



Brian Roepke
Director of PLM & PDM
Autodesk, Inc.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!