.NET

Reply
Mentor
mfernandes
Posts: 201
Registered: ‎08-21-2007
Message 1 of 6 (193 Views)
Accepted Solution

VSE 2013 debugger

193 Views, 5 Replies
04-25-2014 12:54 PM

Any have success using visual  studio 2013 vb.net and AutoCAD 2014 win7/64

 

I get the following when I select the start debugging.

"In order to debug this project, add an executable project to this solution which references the library project. Set the executable project as the startup project."

 

 

Hi,

 

Not sure as i don`t use VSE, but I think that message refers to add the Autocad executable to the project, and set that exe as startup project, see this link third method:Debuggin

 

Gaston Nunez

Valued Mentor
gasty1001
Posts: 482
Registered: ‎04-11-2010
Message 2 of 6 (186 Views)

Re: VSE 2013 debugger

04-25-2014 01:20 PM in reply to: mfernandes

Hi,

 

Not sure as i don`t use VSE, but I think that message refers to add the Autocad executable to the project, and set that exe as startup project, see this link third method:Debuggin

 

Gaston Nunez

Mentor
mfernandes
Posts: 201
Registered: ‎08-21-2007
Message 3 of 6 (176 Views)

Re: VSE 2013 debugger

04-25-2014 01:50 PM in reply to: gasty1001
thanks Gaston Nunez
Mentor
mfernandes
Posts: 201
Registered: ‎08-21-2007
Message 4 of 6 (150 Views)

Re: VSE 2013 debugger

04-26-2014 11:41 AM in reply to: mfernandes

any idea why when I select , Debug, Start command

my dll is not rebuild with the changes.

 

I am sure in VBE 2010 it built my dll via the debug command and I simpley had to netload in AutoCAD

 

I cannot find where I need to set this in VSE2013

Valued Mentor
gasty1001
Posts: 482
Registered: ‎04-11-2010
Message 5 of 6 (143 Views)

Re: VSE 2013 debugger

04-26-2014 01:33 PM in reply to: mfernandes

Hi,

 

I don't know if this work in Express, but in VS you have to go to Tools Menu->Options->Projects and Solutions->Build and Run and set your preferences there.

 

Gaston Nunez

 

 

Mentor
mfernandes
Posts: 201
Registered: ‎08-21-2007
Message 6 of 6 (139 Views)

Re: VSE 2013 debugger

04-26-2014 01:47 PM in reply to: mfernandes

this is what I have for settings and it would seem that my dll should be build and saved in the bin\Debug\ folder.

 

But the only time this happens is if I select the build command.

 

1.png

 

OK I just figured it out.

Seem you have to uncheck the "Only build startup projects and dependencies on Run"

is this correct?

Announcements
Autodesk Alert | We are currently working on restoring Previous Version License request access in the Autodesk Subscription Center. If you are a subscription customer and would like to request a Previous Version License, please use this link as a temporary workaround. We apologize for the inconvenience and thank you for your patience.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.