.NET

Reply
Distinguished Contributor
VB_Autocad_guy
Posts: 136
Registered: ‎07-24-2009
Message 1 of 3 (333 Views)
Accepted Solution

Upgrading to Windows 7 & Autocad 2011 64 bit

333 Views, 2 Replies
03-22-2012 02:26 PM

Okay someone be a pal and remind me ... 

 

We're upgrading from Autocad 2011 32 bit Win XP

to Autocad 2011 64 bit Windows 7. 

 

What do I need to do with my .NET plugins which were done in Visual Studio 2008...

Or post the link to the web-site I need to read... 

 

Appreciate the help. 

If you compiled them with "Any CPU" as the target platform, you probably won't have to do anything, unless you are PInvoking ARX functions which will have a different signature in 64 bit.

 

If you compiled them to x86 platform, you will need to recompile them (I suggest to Any CPU).

 

There are some cases where a referenced assembly may only work with 32 bit (like the Jet ODBC engine, I think).  This is probably the only thing that can prove to be a real problem, because in some cases there is no 64 bit version available.

*Expert Elite*
chiefbraincloud
Posts: 753
Registered: ‎02-13-2008
Message 2 of 3 (328 Views)

Re: Upgrading to Windows 7 & Autocad 2011 64 bit

03-22-2012 02:55 PM in reply to: VB_Autocad_guy

If you compiled them with "Any CPU" as the target platform, you probably won't have to do anything, unless you are PInvoking ARX functions which will have a different signature in 64 bit.

 

If you compiled them to x86 platform, you will need to recompile them (I suggest to Any CPU).

 

There are some cases where a referenced assembly may only work with 32 bit (like the Jet ODBC engine, I think).  This is probably the only thing that can prove to be a real problem, because in some cases there is no 64 bit version available.

Dave O.                                                                  Sig-Logos32.png
Active Member
TobyRosenberg8728
Posts: 7
Registered: ‎03-14-2012
Message 3 of 3 (309 Views)

Re: Upgrading to Windows 7 & Autocad 2011 64 bit

03-22-2012 08:23 PM in reply to: chiefbraincloud

The other one is if you're working with tables. Can't recall exactly what it was but there is something where handling of object ID's within tables is different between 32- and 64-bit.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.