.NET

Reply
New Member
steve.pierog
Posts: 1
Registered: ‎10-05-2012
Message 1 of 4 (273 Views)

Updating drawings without bringing up Autocad

273 Views, 3 Replies
10-05-2012 12:34 PM

Is there a way to Update drawings such as changing layers, etc without creating a dll and a commanmethod?

 

I would like to write a VS app that would make changes directly to the drawing and not have to use the commandmethod approach.

*Expert Elite*
arcticad
Posts: 1,285
Registered: ‎06-21-2004
Message 2 of 4 (267 Views)

Re: Updating drawings without bringing up Autocad

10-05-2012 01:00 PM in reply to: steve.pierog

You would have to pay for RealDWG or use openDWG

 

http://www.opendwg.org/

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=770257

 

---------------------------



(defun botsbuildbots() (botsbuildbots))
Valued Contributor
kcimos
Posts: 91
Registered: ‎02-18-2010
Message 3 of 4 (204 Views)

Re: Updating drawings without bringing up Autocad

10-12-2012 06:52 AM in reply to: arcticad

I have no experience with this at all, but I want to get into it, & I have found this swamp article with intersting info about ObjectDBX

http://www.theswamp.org/index.php?topic=39365.0

*Expert Elite*
arcticad
Posts: 1,285
Registered: ‎06-21-2004
Message 4 of 4 (193 Views)

Re: Updating drawings without bringing up Autocad

10-12-2012 08:29 AM in reply to: steve.pierog

When you are linking into AutoCAD from an external program you would use ObjectDBX to access the properties of the object. However you still have to have a copy of AutoCAD running.

---------------------------



(defun botsbuildbots() (botsbuildbots))
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.