.NET

Reply
Mentor
242 Posts
16 Kudos
Registered: ‎12-15-2011
Post 1 of 6

Parametric Dimensions

355 Views, 5 Replies
01-29-2012 09:16 PM

Hey Guys, am in Customization of AutoCAD and the problem am facing is with dimensions.

 

Am able to get normal dimensions but problem lies in Parametric Dimensions. Any Ideas on how to perform this Linear Constraint Dimension

ADN Support Specialist
687 Posts
80 Kudos
Registered: ‎06-02-2009
Post 2 of 6

Re: Parametric Dimensions

01-31-2012 02:34 AM in reply to: amitk_189

Hi amitk_189,

 

Sorry, what is it that you want to do exactly? Do you want to create a dimensional constraint from API? Retrieve information about an existing one? or...?
 
Creating constraints through the parametric API is a relatively involved task. We created a higher level API in order to help programmers who intent to work with it:
 
 
Regards,
Philippe.
 

Philippe Leefsma
Developer Consultant
Developer Technical Services
Global Subscription & Support

  

Autodesk EMEA

 

www.autodesk.com/joinadn

 



Philippe Leefsma
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Mentor
242 Posts
16 Kudos
Registered: ‎12-15-2011
Post 3 of 6

Re: Parametric Dimensions

02-01-2012 07:25 AM in reply to: amitk_189

In Parameter Tab we have Linear Dimensions, Aligned Dimensions.

 

Lets draw a Line and the dimension  of this line is 15. Now if i change dimension to 25, the length of line should change to 25. Did you get it now?

 

And i found this solution you provided in link long time ago but did not succeed in it. I did lot of coding on it but was not able to get things in right order. If atleast one example would have been there it would be helpful.

 

Valued Mentor
341 Posts
53 Kudos
Registered: ‎05-12-2009
Post 4 of 6

Re: Parametric Dimensions

02-01-2012 08:04 AM in reply to: amitk_189

Philippe & Gopinath,

Just wanted to say thanks for the API in link above and is very useful.

 

 

amtik_189,

If I understand you correctly I accomplished what you described using the test commands in MgdConstraintAPITest

 

MGHLDIMALIGN - to add dimension

MGHLPARAM - to change the "expression" or length of line.

You can also find your answers @ TheSwamp
Mentor
242 Posts
16 Kudos
Registered: ‎12-15-2011
Post 5 of 6

Re: Parametric Dimensions

02-02-2012 07:25 AM in reply to: amitk_189

Will try

 

Mentor
242 Posts
16 Kudos
Registered: ‎12-15-2011
Post 6 of 6

Re: Parametric Dimensions

02-10-2012 02:00 AM in reply to: amitk_189

Nope its not working

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!