.NET

Reply
Active Contributor
freddie_pdr
Posts: 32
Registered: ‎09-06-2004
Message 1 of 7 (260 Views)

Get autocad instance in VB.NET

260 Views, 6 Replies
12-12-2005 11:40 PM
Hi,
How to get autocad instance in vb.net

Autodesk.autocad.interop.common
Autodesk.Autocad.Interop
Autodesk.GIS

Thanks
*Bobby C. Jones
Message 2 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-13-2005 06:21 AM in reply to: freddie_pdr
System.Runtime.InteropServices.Marshal.GetActiveObject()
--
Bobby C. Jones
http://www.acadx.com

wrote in message news:5036273@discussion.autodesk.com...
Hi,
How to get autocad instance in vb.net

Autodesk.autocad.interop.common
Autodesk.Autocad.Interop
Autodesk.GIS

Thanks
Active Contributor
freddie_pdr
Posts: 32
Registered: ‎09-06-2004
Message 3 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-13-2005 06:31 PM in reply to: freddie_pdr
It seems that the Autodesk.AutoCAD.Interop and Autodesk.AutoCAD.Interop.Common wont open with Ildasm.exe. What should i do? Is there an available wrappers there that i can copy and then use it as for my references.

Thanks
*Bobby C. Jones
Message 4 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-14-2005 09:03 AM in reply to: freddie_pdr
I'm not following you. I'm a bit slow today. Come to think of it, I'm a
bit slow every day...

Are you just trying to reference the acad COM libraries in a project and not
being able to do so? I'm not sure where ildasm fits into that.
--
Bobby C. Jones
http://www.acadx.com

wrote in message news:5037355@discussion.autodesk.com...
It seems that the Autodesk.AutoCAD.Interop and
Autodesk.AutoCAD.Interop.Common wont open with Ildasm.exe. What should i do?
Is there an available wrappers there that i can copy and then use it as for
my references.

Thanks
Active Contributor
freddie_pdr
Posts: 32
Registered: ‎09-06-2004
Message 5 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-14-2005 06:12 PM in reply to: freddie_pdr
actually what im doing is to reference an acad .net libraries ( Autodesk.AutoCAD.Interop.Common and Autodesk.AutoCAD.Interop) to my project but the thing is i cant reference it. Im using VB.NET. How can I reference those libraries to my project. thanks. Message was edited by: freddie_pdr
*Tomi
Message 6 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-15-2005 02:30 AM in reply to: freddie_pdr
Autodesk.AutoCAD.Interop.Common and Autodesk.AutoCAD.Interop are not acad
.net libraries - they are COM interops (i.e. ActiveX). Nevertheless, you can
use then in you .NET project. You'll find them in Add Reference.. dialog
under tab COM (AutoCAD 2006 Type Library and AutoCAD/ObjectDBX Common 16.0
Type Library).


/ Tomi


kirjoitti viestissä:5038497@discussion.autodesk.com...
actually what im doing is to reference an acad .net libraries (
Autodesk.AutoCAD.Interop.Common and Autodesk.AutoCAD.Interop) to my project
but the thing is i cant reference it. Im using VB.NET. How can I reference
those libraries to my project. thanks.

Message was edited by: freddie_pdr
Active Contributor
freddie_pdr
Posts: 32
Registered: ‎09-06-2004
Message 7 of 7 (260 Views)

Re: Get autocad instance in VB.NET

12-21-2005 10:44 PM in reply to: freddie_pdr
Hey Tomi thank you very much it works perfectly now. i have a new problem, I already created a program where in I can search a particular parcel to database and my problem is i could not link that database to my parcel's Object Data in the Drawing so that i can zoom to that particular parcel automatically if i will pick a particular pin in my database (Grid). thanks
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.