.NET

.NET

Reply
Contributor
barts007
Posts: 12
Registered: ‎10-04-2007
Message 1 of 2 (822 Views)
Accepted Solution

Debugging arx applicatio​n for AutoCAD 2012 with VS2010

822 Views, 1 Replies
07-31-2012 09:36 AM

Hello,

 

I’m unable to debug my arx.

 

For context, I'm on Windows 7-32bit; Visual Studio 2008 SP1 and 2010 SP1 are both installed.

I modified the project file (.vcxproj) by adding

    <TargetFrameworkVersion>v3.5</TargetFrameworkVersi​on>:

  

 <PropertyGroup Label="Globals"> 
    <TargetFrameworkVersion>v3.5</TargetFrameworkVersi​on> 
  </PropertyGroup> 

 

inside the  <PropertyGroup Label="Globals"> node.

I switched Platform Toolset from v100 to v90.

 

Then I launched AutoCAD 2012, loaded my arx solution in VS2010 and from the Tools menu, Attach to Process… I tried to select Attach to Managed v3.5 but it does not exist! All I see is Managed (v2.0, v1.1, v1.0) code or Managed (v4.0) code.

 

Am I the only one having this much fun with debugging? After sifting the internet I found no similar issues.

I’d appreciate your advice!

Hello,

 

"Attach to process" does not work correctly when it comes to debugging AutoCAD plug-ins. This is to do with the use the fibers in AutoCAD.

 

Can you please try setting AutoCAD exe path as the external exe to be launched in the project properties and then use F5 to start AutoCAD ? The .arx can then be apploaded and the breakpoint should be hit when your custom command is executed.

 

I have attached a screenshot of the project setting.

 

ADN Support Specialist
Balaji_Ram
Posts: 746
Registered: ‎03-21-2011
Message 2 of 2 (788 Views)

Re: Debugging arx applicatio​n for AutoCAD 2012 with VS2010

08-06-2012 04:17 AM in reply to: barts007

Hello,

 

"Attach to process" does not work correctly when it comes to debugging AutoCAD plug-ins. This is to do with the use the fibers in AutoCAD.

 

Can you please try setting AutoCAD exe path as the external exe to be launched in the project properties and then use F5 to start AutoCAD ? The .arx can then be apploaded and the breakpoint should be hit when your custom command is executed.

 

I have attached a screenshot of the project setting.

 



Balaji
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.