.NET

Reply
Distinguished Contributor
area51visitor
Posts: 119
Registered: ‎03-05-2011
Message 1 of 5 (340 Views)

C# windows form to load lisps

340 Views, 4 Replies
03-03-2013 03:56 AM

I'd like to make my windows form built with c# to have a button that will make autocad load a lisp if autocad is open.  Is that possible?

 

Thanks!

- Brian
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes."
*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,071
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 5 (337 Views)

Re: C# windows form to load lisps

03-03-2013 04:15 AM in reply to: area51visitor

Hi,

 

>> Is that possible?

I guess yes .... but what you are doing is not desribed here clear enough

  • Do you have an EXE with a windows-form that is controlling AutoCAD via COM?
  • Or do you have a DLL that is loaded into AutoCAD either by automatic loading or loaded via _NETLOAD?
  • Why don't you load the LSP's directly with the ACAD.LSP or ACADDOC.LSP?

 

Describe (a little bit) of what you want to do, that will give us the option to point you to the best way to go.

At the moment you are asking us something like "can I go to the mountain", but you don't tell us how far it is away, what's the height of the mountain, what shoes and clothes you have, how trained you are and what do you like to do when you reached the peak :smileywink:

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Distinguished Contributor
area51visitor
Posts: 119
Registered: ‎03-05-2011
Message 3 of 5 (328 Views)

Re: C# windows form to load lisps

03-03-2013 04:46 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Neither... I want my c# windows exe form to basically "inject" my routine.  I don't want to load my exe in cad. The form is opened before I open cad.

 

Thanks!

- Brian
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes."
*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,071
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 5 (331 Views)

Re: C# windows form to load lisps

03-03-2013 04:50 AM in reply to: area51visitor

Hi,

 

>> The form is opened before I open cad

Well, then you have to go through COM, therefore search for "AutoCAD getObject" (>>>click<<<), there you find ways of how to get connected to AutoCAD from an external EXE.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Distinguished Contributor
area51visitor
Posts: 119
Registered: ‎03-05-2011
Message 5 of 5 (319 Views)

Re: C# windows form to load lisps

03-03-2013 05:30 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Got ya ...thanks was hoping it be be as simple as

 


process.acad.exe do something that should be simple

 

lol

 

Thanks for the info

- Brian
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes."
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.