.NET

Reply
Active Member
namrata.nekkanti
Posts: 8
Registered: ‎11-01-2005
Message 1 of 11 (378 Views)

block image.

378 Views, 10 Replies
11-02-2005 09:06 PM
can anybody suggest how to use the block image so that
i can display it on my user form
all i know is that the autocad image should be converted to
system.image . can anybody suggest how i could go about with this.

thanks
namrata
*Tony Tanzillo
Message 2 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-03-2005 02:05 AM in reply to: namrata.nekkanti
What do you mean by block image?

Do you mean Block thumbnail Icon,
or something else?

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5002238@discussion.autodesk.com...
can anybody suggest how to use the block image so that
i can display it on my user form
all i know is that the autocad image should be converted to
system.image . can anybody suggest how i could go about with this.

thanks
namrata
Active Member
namrata.nekkanti
Posts: 8
Registered: ‎11-01-2005
Message 3 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-06-2005 01:13 AM in reply to: namrata.nekkanti
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
*Tony Tanzillo
Message 4 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-06-2005 11:20 PM in reply to: namrata.nekkanti
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
*Kerry Brown
Message 5 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-07-2005 02:36 AM in reply to: namrata.nekkanti
Hello Tony
Thanks for the Sample.

Built in MSVC#2003 , Running in AC2006 :
For me, the class seems to recognise only blocks built and retained in the
document, not inserted blocks.

Regards
Kerry Brown


"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005286@discussion.autodesk.com...
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
*Tony Tanzillo
Message 6 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-07-2005 10:05 AM in reply to: namrata.nekkanti
It's for displaying icons for blocks, not block insertions
(or perhaps I'm not undertstanding what you say below?).

If a block has no icon, you can generate one for it
using the BLOCKICON command.

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

"Kerry Brown" wrote in message news:5005334@discussion.autodesk.com...
Hello Tony
Thanks for the Sample.

Built in MSVC#2003 , Running in AC2006 :
For me, the class seems to recognise only blocks built and retained in the
document, not inserted blocks.

Regards
Kerry Brown


"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005286@discussion.autodesk.com...
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
*Kerry Brown
Message 7 of 11 (378 Views)

Re: block image.

11-07-2005 01:18 PM in reply to: namrata.nekkanti
Using the BLOCKICON command did the trick ... Thanks.

////
"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005830@discussion.autodesk.com...
It's for displaying icons for blocks, not block insertions
(or perhaps I'm not undertstanding what you say below?).

If a block has no icon, you can generate one for it
using the BLOCKICON command.

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

"Kerry Brown" wrote in message
news:5005334@discussion.autodesk.com...
Hello Tony
Thanks for the Sample.

Built in MSVC#2003 , Running in AC2006 :
For me, the class seems to recognise only blocks built and retained in the
document, not inserted blocks.

Regards
Kerry Brown


"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005286@discussion.autodesk.com...
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
Contributor
nikgl
Posts: 13
Registered: ‎06-16-2005
Message 8 of 11 (378 Views)

Re: block image.

02-21-2007 02:34 AM in reply to: namrata.nekkanti
It's very old thread but...
I've tested Tony's example and works ok to me. The problem is that the produced bitmap is fixed size of 32X32 which is very low to use it in a form.
Any other workaround to get a better resolution?
How to avoid the use of BLOCKICON command and make the preview inside .net ?

Thanks
*J_Walters
Message 9 of 11 (378 Views)

Re: block image.

08-07-2008 09:15 PM in reply to: namrata.nekkanti
Hello,

When I compile, I get the message, "The name 'BlockThumbnailHelper' does not
exist in the current context" Any suggestions? My operating environment is
Windows Vista, Visual Studio 2008 Professional, and AutoCAD 2009


"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005286@discussion.autodesk.com...
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
*J_Walters
Message 10 of 11 (378 Views)

Re: block image.

08-08-2008 07:30 AM in reply to: namrata.nekkanti
I was able to compile using AutoCAD 2008 managed libraries.

"J_Walters" wrote in message
news:6001611@discussion.autodesk.com...
Hello,

When I compile, I get the message, "The name 'BlockThumbnailHelper' does not
exist in the current context" Any suggestions? My operating environment is
Windows Vista, Visual Studio 2008 Professional, and AutoCAD 2009


"Tony Tanzillo" wrote in message
news:5005286@discussion.autodesk.com...
See the sample code here:

http://www.caddzone.com/BlockIconSample.zip

--
http://www.caddzone.com

AcadXTabs: MDI Document Tabs for AutoCAD 2004/2005/2006
http://www.acadxtabs.com

wrote in message news:5005109@discussion.autodesk.com...
yes i want to create a thumbnail image of the block on my user interface
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!