.NET

Reply
Board Manager
StephenPreston
Posts: 419
Registered: ‎05-22-2006
Message 11 of 16 (668 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-04-2012 07:43 AM in reply to: sabuj.saha

Hi Sabuj,

 

I suggest you go back and watch the tutorial on Autoloader again. (Unless my Mac is editing your XML without telling me - which I doubt) your XML is incomplete and has typos in it. Among other things -

 

- You're missing a RuntimeRequirements section.

- You have elements/parameters beginning with lowercase characters (including your <Components/> secion, which means you effectively haven't defined any Components).

- You have a stray 'd' at the end of the ComponentEntry line.

 

Also, search the AutoCAD helpfiles for 'appautoloader' and you'll find a list of XML elements and whether they are required or optional.

Cheers,

Stephen Preston
Autodesk Developer Network
Contributor
sabuj.saha
Posts: 14
Registered: ‎06-01-2012
Message 12 of 16 (651 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-04-2012 08:44 AM in reply to: StephenPreston

Thanks you so much Stephen. Problem solved.

Contributor
sabuj.saha
Posts: 14
Registered: ‎06-01-2012
Message 13 of 16 (638 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-04-2012 10:16 AM in reply to: StephenPreston

I have this one last question.

In my Application Folder File installing property Default location set to [ProgramFilesFolder]AutoDesk\ApplicationPlugins\.

This put the dll to C:\Program Files (x86)\Autodesk\ApplicationPlugins. Instead I need to put the dll in C:\Program Files\Autodesk\ApplicationPlugins since autocad loads the plugin from that location. How do I do that? What do I set the default location to?

Contributor
sabuj.saha
Posts: 14
Registered: ‎06-01-2012
Message 14 of 16 (631 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-04-2012 10:55 AM in reply to: sabuj.saha

Just figure out the solution for my last question

 

set the target Platform as 64 bit app and default location to "[ProgramFiles64Folder]Autodesk\ApplicationPlugins

 

Thanks

Board Manager
StephenPreston
Posts: 419
Registered: ‎05-22-2006
Message 15 of 16 (618 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-04-2012 10:04 PM in reply to: sabuj.saha

In AutoCAD 2013 we added the %programdata%\Autodesk\ApplicationPlugins folder to the list of Autoloader locations. We did this because using %programfiles% causes problems when trying to build a common MSI installer for x86 and x64 (i.e. an x86 MSI). Use %programdata% if you're targeting AutoCAD 2013 only and need to create an 'all user' installation.

Cheers,

Stephen Preston
Autodesk Developer Network
Contributor
sabuj.saha
Posts: 14
Registered: ‎06-01-2012
Message 16 of 16 (607 Views)

Re: addin does not load when Autocad 2013 starts

06-05-2012 06:23 AM in reply to: StephenPreston

Thanks Stephen, I will do it the way you explained.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!