Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Valued Contributor
bogdanov.y
Posts: 92
Registered: ‎11-02-2009
Message 1 of 9 (1,045 Views)

Show grating of Plant3D in Navisworks

1045 Views, 8 Replies
04-23-2011 01:24 PM

Hello everbody I want to do one cuestion about grating of Plant3D. When I open any project of plant3D with Navisworks I can see all propierties of Plant3D in the tab "AutoCAD", all perfils are visualization fine but the grating is not appear. Only appear transparent box in the place of grating. I think that the problem is that Navisworks don't recognize the hatch pattern. Is posible to do that the grating visible?

 

 When I use the command NWCout or NWDout I can see all objects (grating too) fine. But the problem is that the propierties of Plant3D (especification of pipe, size, and others) don't appear, this problem I was explain an other post.

 

Thanks

Alumni
john.lipp
Posts: 359
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 9 (1,005 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

05-05-2011 02:19 PM in reply to: bogdanov.y

Hi bogdanov.y,


I was able to reproduce the issue by creating my own sample file with a grating.  I have documented this issue and sent it to our development team for investigation.

I recommend logging a support call to Autodesk Support via the subscription site link below so that your support case can be tracked, and we can investigate your files as well:

 - http://subscription.autodesk.com/


Best regards,

autodesk_logo_signature.png

John Lipp
Product Support Specialist
Autodesk Product Support

Valued Mentor
dennis
Posts: 720
Registered: ‎07-29-2005
Message 3 of 9 (847 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-14-2012 10:02 AM in reply to: john.lipp

This thread dates back to 2009, yet in 2013 I seem to be having the exact problem.  If I use NWCOUT from a Plant3D2013 model set to ShapeModel, then all is fine.  But if I try pointing NW Reader at the P3D dwg, it only brings in as if it were set to LineModel.

Am I missing a setting? Or has this just not been fixed in 4 years?

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,370
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 9 (844 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-14-2012 11:49 AM in reply to: dennis

i think its still broke

Valued Contributor
blorich
Posts: 89
Registered: ‎08-01-2007
Message 5 of 9 (824 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-21-2012 02:23 PM in reply to: DarrenP

The only work around I have found for this, is to explode the hatch which will turn it into Lines which will show up.  If your in mid design then its a problem. For the final product however it does look nice if it wont change.  (After I explode the hatch I turn it into a block)

Contributor
aldevos
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 6 of 9 (542 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

09-19-2013 04:28 AM in reply to: bogdanov.y

Hi all,

 

Problem is still exisitng in Naviswoks Manage 2014 SP1 (see attached) !

 

Does Autodesk plan to fix the problem or will never do it ?

 

 

Regards,

Alexandre Devos

New Member
CaptJack64
Posts: 2
Registered: ‎06-18-2014
Message 7 of 9 (91 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-15-2014 06:30 AM in reply to: bogdanov.y

Hi,

We are running Plant 3D and Navis Manage on a project. The grating will not show in Navis, only the banded section on the perimeter. Due to program deadlines, we are trying to get a "work around", as the usual Autodesk response will be very slow, and probably need a few hot fixes later on as well. For us, the Navis model is very important, it is how we discuss the project with the client and get approvals and show progress. A structure without grating looks pathetic. We tried changing it to plate, and add transparency in Navis, it won't budge. If you are desperate, draw the grating outline using a polyline, then extrude it, save, and click on it in Navis, go to item Tools, and change the transparency. This will give you a ghost effect.

This is very annoying, up to a month or so ago it all worked fine. Now the grating won't even show when an elevation is generated in Ortho mode. It actually renders drawings almost useless.

Autodesk need to step up and fix what are very expensive packages.....

Valued Contributor
andy.davis
Posts: 86
Registered: ‎07-10-2009
Message 8 of 9 (82 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-15-2014 07:43 AM in reply to: CaptJack64

Hi,

 

If you export your Plant 3D drawing to dwfx and load that in to Navis rather than the dwg then the grating will display - however, you won't get any Plant properties for the structural items.  If you only need the visual model then this should be ok.

 

The other thing to be aware of is that the orientation of the dwfx file will be rotated by 90 around the x-axis relative to the dwg file.  You can fix this in Units and Transform...

 

Regards,

Andy

Contributor
aldevos
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 9 of 9 (71 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-17-2014 10:40 PM in reply to: andy.davis

Three years later and still no fix for that bug...what is doing Autodesk ?

 

Regards,

Alexandre Devos

Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.