Navisworks General Discussion

Reply
Valued Contributor
amalynn
Posts: 58
Registered: ‎08-26-2009
Message 1 of 7 (1,368 Views)

Service Pack 1 Error

1368 Views, 6 Replies
12-29-2009 09:14 PM
Hi,

Not sure whether i'm the 1st one to encounter this problem.
I'm using Navisworks Manufacturing Manage 2010.

After installing, double clicking on the icon software pops out
message as in attached picture--"Unable to initialize adlm."

Is there something wrong with the service pack??
Now i need to reinstall the software....
Active Contributor
JonSmith
Posts: 46
Registered: ‎09-22-2008
Message 2 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-04-2010 01:23 PM in reply to: amalynn
I got exactly the same error after installing SP1. Using Navisworks Manage 2010 on an x64 system. However, if I start up the 32-bit Navisworks Manage it works fine - just the x64 one that will not start anymore.

Did an uninstall and re-install fix your problem?
Valued Contributor
amalynn
Posts: 58
Registered: ‎08-26-2009
Message 3 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-04-2010 06:35 PM in reply to: amalynn
Hi John,

Thanks for the reply on this.
You mean you installed both 32 and 64 bit Navisworks?

Actually i'm running on 32-bit window...
Me and colleague encountered same problem after installed.
Of course after reinstall it will be fine...
Now i'm trying to install the service pack again to see result.

We are interested more on the enhancement provided by service pack
and to proceed installing the subscription pack...
Contributor
JasonChong
Posts: 14
Registered: ‎06-16-2004
Message 4 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-04-2010 07:36 PM in reply to: amalynn
Problem still persist....haiz
Valued Contributor
amalynn
Posts: 58
Registered: ‎08-26-2009
Message 5 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-05-2010 12:42 AM in reply to: amalynn
Hi,

I reinstall service pack with same problem...

I only installed with Auotdesk Navisworks Manage for Manufacturing..

It seems it's a useless Service Pack
Employee
JeffH_ADSK
Posts: 149
Registered: ‎10-29-2009
Message 6 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-06-2010 12:43 AM in reply to: amalynn
Autodesk Navisworks for Manufacturing is a vertical product built on top of Autodesk Navisworks. Please ensure you use the right Service Pack for the right product. Using the baseline Service Pack on a vertical is likely to cause licensing and other issues due to different serial codes etc. in addition to most likely wiping away the changes that the vertical teams have made.

I hope that helps,

Jeff


Senior Software Engineer
Navisworks
Autodesk Ltd.
Active Contributor
JonSmith
Posts: 46
Registered: ‎09-22-2008
Message 7 of 7 (1,368 Views)

Re: Service Pack 1 Error

01-08-2010 02:23 PM in reply to: amalynn
Hi,

I am using a 64-bit Windows 7 machine - when installing Navis you get the option of installing the 32-bit and/or 64-bit versions - I installed both, and Navisworks Manage worked fine (both 32-bit and 64-bit) until installing the service pack. I now get the adlm error message when starting the 64-bit Manager - forcing me to use the 32-bit Manage (which seems to work fine) - very strange! This is the standard (non-manufacturing) Navis Manage, and I installed the standard service pack.

I have not tried re-installing Navis as the 32-bit is working fine.

Whatever the problem is, it seems specific to Navis - I also have AutoCAD Architecture 2010 x64 installed and that is still working without adlm errors.

Jon Edited by: JonSmith on Jan 8, 2010 10:26 PM
Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.