Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Contributor
greggbehmer
Posts: 22
Registered: ‎11-02-2009
Message 1 of 3 (709 Views)

Revit Instance Parameter to Navisworks

709 Views, 2 Replies
12-10-2012 01:10 PM

I have created a shared instance parameter in Revit grouped under Identity Data that I would like to establish search sets on in Navisworks.  However, the instance parameter doesn't appear to have come through in Navisworks in any format that I have tried rvt, nwd, dwf.  Are there any Navisworks settings that will allow shared instance parameters to import?

Alumni
john.lipp
Posts: 359
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 3 (693 Views)

Re: Revit Instance Parameter to Navisworks

12-11-2012 03:51 PM in reply to: greggbehmer

Hi greggbehmer


The property should be listed in the element tab (category) of properties.

Try selecting a level higher in the selection tree. By default, when you select in the view, it will select the last object rather than first object.  The property information would be on the first object level.  Try setting the selection resolution to First Object.

I've attached a family I added a shared instance parameter to. Here is a screenshot of an exported project I added an instance of the family to.



screenshotfamily.png

Contributor
greggbehmer
Posts: 22
Registered: ‎11-02-2009
Message 3 of 3 (685 Views)

Re: Revit Instance Parameter to Navisworks

12-11-2012 05:00 PM in reply to: john.lipp

Thanks John.  I still couldn't see the parameter I needed, but the fact that you showed me it would come through convinced me I was making a mistake so I did a few more tests.  Even though the parameter was in Revit I hadn't assigned a value to the parameter yet for any elements.  That's why it wasn't showing up in Navisworks.  After I assigned a value to the parameter it showed up!  Thanks for the screen shot and the description for selection resolution.  That helped.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API