Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Member
sciberras
Posts: 3
Registered: ‎07-16-2007
Message 1 of 4 (310 Views)

Navis Simulate 2012 Devices shown one colour

310 Views, 3 Replies
10-22-2012 12:10 AM

Just updated to Navisworks Simulate 2012 and most of the devices that I created in CAD are just displaying in one colour. These devices were forced colours in the 3d block and were showing perfectly in Navis 2010.

 

Has anybody had this happen to them and more importantly is there a quick fix?

 

What is confusing is that some of the devices do display with there forced colours.

 

Many thanks in advance

 

Ben

Mentor
mike
Posts: 239
Registered: ‎03-04-2004
Message 2 of 4 (302 Views)

Re: Navis Simulate 2012 Devices shown one colour

10-22-2012 04:20 AM in reply to: sciberras

Having Same issues in 2013

Michael L. Maloney
Virtual World Designs
VDC & BIM Model Design, Clash & Coordination
mike@VirtualWorldDesigns.com
Building Design Suite Ultimate 2013, 2014, 2015
Charlotte, NC ; Fort Mill, SC
Member
sciberras
Posts: 3
Registered: ‎07-16-2007
Message 3 of 4 (296 Views)

Re: Navis Simulate 2012 Devices shown one colour

10-22-2012 07:42 AM in reply to: mike

The 3d block that makes up the device is forced colours. When looking at the device in isometric  it seems to change it to the layer colour. if you create a block in a block for the 3d model it seems to be ok but there has to be a way to get the devices to display correctly.

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,258
Registered: ‎10-12-2006
Message 4 of 4 (289 Views)

Re: Navis Simulate 2012 Devices shown one colour

10-22-2012 03:35 PM in reply to: sciberras

Layer colors for objects inside blocks seem to work better as BYBLOCK rather than BYLAYER (so you can still set the inserted block as BYLAYER).  The latter seems to resort to layer 0 settings in Navisworks post-2011.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.