Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Valued Contributor
19820415
Posts: 54
Registered: ‎10-26-2009
Message 1 of 8 (830 Views)

Insulation display in Navisworks 2012

830 Views, 7 Replies
02-14-2012 07:34 PM

Hi all

 

As you can see in the attached file.

1.dwg file is created from plant3D 2012 containing a very simple pipeline and insulation is toggled on.

1#.nwc file is a cache file when open the dwg file with Navisworks

1.nwc file is created from Plant 3D 2012 using NWCOUT command.

when we open these  two nwc files ,we can see:

In the 1#.nwc file,we can see its properties without insulation display

while in the 1.nwc file,we can see its insulation display without properties.

And we can see file size of 1.nwc is smaller than 1#.nwc file.

So what cause it happen?how we can make nwc or nwd file contains both properties and insulation?

 

And i want to give some suggestion to Autodesk development team:

if you can add a switch in Navisworks to contron insulation display or not?

 

thanks and regards.

 

Product Support
lee.mullin
Posts: 479
Registered: ‎10-02-2007
Message 2 of 8 (814 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

02-15-2012 06:47 AM in reply to: 19820415

I have sent a private message to you about this.


Lee Mullin
Product Support Specialist
Global Services
Autodesk Ltd.


Member
hlmleo
Posts: 3
Registered: ‎06-13-2012
Message 3 of 8 (693 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

06-13-2012 02:03 PM in reply to: 19820415

Why would you send a private message? I'm having the same problem and would like to see the answer.

Product Support
lee.mullin
Posts: 479
Registered: ‎10-02-2007
Message 4 of 8 (679 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

06-14-2012 05:25 AM in reply to: hlmleo

Is the issue you are having with 2012 Navisworks and properties not appearing? Or insulation?


Lee Mullin
Product Support Specialist
Global Services
Autodesk Ltd.


Member
hlmleo
Posts: 3
Registered: ‎06-13-2012
Message 5 of 8 (675 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

06-14-2012 06:46 AM in reply to: lee.mullin
Insulation.
Member
hlmleo
Posts: 3
Registered: ‎06-13-2012
Message 6 of 8 (668 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

06-14-2012 11:43 AM in reply to: 19820415

Let me expand. I am running AutoCAD Plant 3D 2012 and Navisworks 2012. I can turn on the insulation in AutoCAD and see it fine there. But I cannot see it in Navisworks. One of the suggestions said something about being able to see insulation when they exported the file with the nwcout command. I tried that, but AutoCAD told me that it was an unknown command. So I loaded what I thought was the correct arx file in AutoCAD (nwexport2012.arx) and now it gives me a fatal error when I try to run the nwcout command. When I try to update the export applications in the add or remove feature in Navisworks 64 bit Exporter Plug-ins it gives me an error that says it can't find the file upiconfig.xml, but NavisWorks Simulate seems to work fine (other than not being able to see the insulation). Please help!

New Member
redonered
Posts: 1
Registered: ‎09-14-2012
Message 7 of 8 (556 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

09-14-2012 07:40 AM in reply to: hlmleo

I am having the same issue, Navisworks 2012 shows the property information but not display the insulation.

Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 8 of 8 (541 Views)

Re: Insulation display in Navisworks 2012

09-16-2012 02:30 PM in reply to: 19820415

The same happen with Graiting, and Rails of Plant3D.

In the Plant3D 2013, with NWCOUT command is posible to create NWC files including properties. 

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.