Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Member
shmolla
Posts: 5
Registered: ‎10-15-2012
Message 1 of 3 (261 Views)

All the cylindrical shapes are missing during rendering With Autodesk Renderer

261 Views, 2 Replies
10-15-2012 07:45 PM

Hi Everyone,

 

I'm having an issue when I'm rendering an AVI with Navisworks Simulate 2013 64bit, SP2. This happens when the renderer is Autodesk. For some reason it doesn't render any cylindrical shapes (not a single one!!!). Is there any setting that is stopping the cylinders to be rendered?

When i choose Viewport as the renderer, it works fine, but the quality is not very good.

When I choose Presenter, it can render very small models but gets stuck for bigger models.

I'm using Win 7 64 bit, 64 GB RAM, Quadro 6000.

 

Thanks a lot in advance.

shmolla

Employee
timwiegand
Posts: 51
Registered: ‎08-20-2008
Message 2 of 3 (234 Views)

Re: All the cylindrical shapes are missing during rendering With Autodesk Render

10-17-2012 05:01 AM in reply to: shmolla

I think there's a problem with parametric primitives and the Autodesk renderer in Navisworks 2013.

 

You can work round this by changing the options used when loading the original design file. Go to Options -> Model -> Performance -> On Load and Uncheck "Create Parametric Primitives". Then reload your NWF / design files.



Tim Wiegand
Software Architect
Navisworks
Autodesk, Inc.

Member
shmolla
Posts: 5
Registered: ‎10-15-2012
Message 3 of 3 (219 Views)

Re: All the cylindrical shapes are missing during rendering With Autodesk Render

10-17-2012 08:12 PM in reply to: timwiegand

Tried it. But unfortunately getting the same result.

 

Not sure if it is related to this but I have created this NWD file by opening an rvm file. But all the pipings have been named as cylinder in Navisworks. But in the the rvm file, the pipes are named according to their pipe numbers. Can these two be related?

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API