Navisworks General Discussion

Navisworks General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
jmaeding
Posts: 969
Registered: ‎12-27-2006
Message 1 of 4 (423 Views)
Accepted Solution

3d faces from acad render black....

423 Views, 3 Replies
04-03-2012 06:08 PM

I extracted 3d faces from a c3d 2012 surface, and split between a green and red layer.

When I pull into NW Simulate 2012, the faces show fine in shaded mode, but black in full render mode.

 

If I do not extract faces, but pull in dwg with full c3d surface, things work fine, but i need control of faces on different layers for coloring.

Any obvious things to check here? I am using full lights for lighting, rendering using presenter.

Active Member
psnl
Posts: 8
Registered: ‎02-20-2006
Message 2 of 4 (420 Views)

Re: 3d faces from acad render black....

04-04-2012 12:23 AM in reply to: jmaeding

Did you check the material tab in presenter? If you pull in dwg file there sometimes is a material called by layer which is totally black. Why this is here no one can tell me. But you need to delete it because else you end up with black objects in your render.

Product Support
lee.mullin
Posts: 479
Registered: ‎10-02-2007
Message 3 of 4 (418 Views)

Re: 3d faces from acad render black....

04-04-2012 02:44 AM in reply to: psnl

This should now be resolved in the Navisworks 2013 release.


Lee Mullin
Product Support Specialist
Global Services
Autodesk Ltd.


Distinguished Contributor
jmaeding
Posts: 969
Registered: ‎12-27-2006
Message 4 of 4 (406 Views)

Re: 3d faces from acad render black....

04-04-2012 08:45 AM in reply to: psnl

that was it, delete the bylayer material.

You would think stuff like this would get caught in the most super basic testing of the product.

thanks

Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.