Navisworks API

Reply
New Member
jtaralson
Posts: 1
Registered: ‎05-22-2012
Message 1 of 5 (379 Views)

Heads Up Display (XYZ Corrdinates)

379 Views, 4 Replies
06-11-2012 08:53 AM

This may be an easy one, but I am unable to find a way to turn the XYZ corrdinates off on the bottom left of the ActiveX control for NavisWorks.  I'm looking to export images from a model, to put into a report.  I can export the image and resize it correctly, but the XYZ corrdinates from the control remain the same size and only show half the Corrdinates within the image.

 

Is there an easy way to hide these corrdinates within the ActiveX control, that I may be missing.  I've dug through the control with no luck so far.

 

Thanks.

ADN Support Specialist
xiaodong.liang
Posts: 1,271
Registered: ‎06-12-2011
Message 2 of 5 (325 Views)

Re: Heads Up Display (XYZ Corrdinates)

08-20-2012 01:02 AM in reply to: jtaralson

Hi,

 

I think you can turn it off just by changing registry settings, but you’ll need to make sure the ActiveX control isn’t running when you do it.

 

e.g. with NW2013 Redistributable control.  

 

show_position = 0

xyz_triad = 0

 

in  HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\Navisworks ActiveX Redistributable\10.0\GlobalOptions\interface\display\hud

 

the icons will not appear.

 

show_position = 3 1

xyz_triad = 3 1

 

Note, there is a space in between “3” and “1”

 

The icons will appear.

 



Xiaodong Liang
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Active Contributor
JohnHon
Posts: 44
Registered: ‎03-12-2013
Message 3 of 5 (190 Views)

Re: Heads Up Display (XYZ Corrdinates)

09-18-2013 11:03 PM in reply to: xiaodong.liang

Dear Xiaodong,

 

Is it possible to turn on the HUD in .Net Api?

 

Thanks,

John

ADN Support Specialist
xiaodong.liang
Posts: 1,271
Registered: ‎06-12-2011
Message 4 of 5 (173 Views)

Re: Heads Up Display (XYZ Corrdinates)

09-28-2013 08:17 PM in reply to: JohnHon
Dear John,

the API for HUD is still a wish. I do not see a way at this moment. Sorry if this is bad news for you.
But for .NET control, it looks to me the HUD is turned on by default.


Xiaodong Liang
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Active Contributor
JohnHon
Posts: 44
Registered: ‎03-12-2013
Message 5 of 5 (165 Views)

Re: Heads Up Display (XYZ Corrdinates)

10-01-2013 11:00 PM in reply to: xiaodong.liang

Dear XiaoDong,

 

Thanks for your reply.

It is really a bad new for me.:smileysad:

 

Nevertheless, I can turn it on in Navisworks and the HUD will be dispalyed in .Net control.

 

Best Regards,

John

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.