Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Montaj dosyalarim başka bilgisayarda açılmıyor yada eksik açılıyor

3 YANIT 3
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
a.t.bicer
1856 Görüntüleme, 3 Yanıt

Montaj dosyalarim başka bilgisayarda açılmıyor yada eksik açılıyor

Inventor' un lisanslı öğrenci sürümünü kullanıyorum. Çalıştığım bilgisayarımda oluşturduğum montajlar farklı bilgisayarlarda açılmıyor yada eksik açılıyor.(Not: Diğer bilgisayarlarda da yine lisanslı Autodesk ürünleri kullanılıyor.) Devamlı parçaları tek tek çağırıyorum ve böyle yapmama rağmen bazı parçaları yine de göstermiyor. Ne yapmalıyım yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4
Gokhan_Kaya
cevap verdi: a.t.bicer

Merhaba
Autodesk Inventor Proje dosyası dediğimiz bir sistemle çalışır. Eğer bu dosya yönetimini iyi yapamazsak dosyalarda açma sorunları başlıyabilir. Proje sistemi ile ilgili Internetten veya eğitim dökümanlarından araştırmanızı tavsiyeederim.
Eğer inventoru kurduktan sonra herhangi bir proje ayar değişikligi yapmadı iseniz kütüphaneden kullanılan parçalar sizin kullanıcınızın Belgeler/Inventor/Conten Center/R20xx/  klasörünün içine kayıt edilir Dosyaları taşırken bu klasördeki hazır parçalarında diğer bilgisayarda content center'a taşınması gerekir.
Size tavsiyem montaj dosyanızı pack and go komutu ile başka kişilere gönderin pack and go komutu montajınızı paketleyip açılması için gerekli dosyaları tek klasörde toplayacaktır


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 3 / 4
AhmetSevik
cevap verdi: a.t.bicer

Ben bu tip durumlarda en kolay olarak montajı step dosyasına çeviririm. Beöylece tek bir dosya haline gelir ve diğer bilgisayar dosyasında step dosyası olarak çağırırım. Eğer her iki bilgisayarda da inventör yüklü ise (ki bildiğiniz gibi step dosyaları başka modelleme programlarında da açılır) o durumda tüm parametreleri ile gelir. 

İkinci bir seçenkte pack an go özelliğini kullanmak. O zaman da pack and go yaparken diğer bilgisayarda açtığınızda alt montaj ve alt parçaların aynı klasör içinemi yoksa ilk bilgisayardaki ürün ağaıcı şekliden aynı klasörleri yaratarakmı açacağını da seçebiliyorsunuz. ikinci bilgisayarda açarken bu seçeneğe göre bağlantılı dosyalar ya tek bir klasörü içine yada birinci bilgisarda hangi klasörülerin altında ise onları yaratarak açıyor. 

Bu bahsettiğim iki yöntem, eğer bir yere gidip sunum falan yapacaksanız o durumda kolay vehızlı yolu. Ama eğer o dosyları artik bir başka bilgisayara veya kişiye aktarıp artık orda devam edecekseniz o durumda project yöntemini kullanmanız en sağlıklısı olur. Project dosyasındaki tanımlamaların tamamını ikinci bilgisayarda da oluşturmanız gerek o durumda. Yani kopyalarken project ayarları dediğimiz *.ipj dosyasını da model dosyalarınızla beraber kopyalayıp, ikinci bilgisayarda edit ederek, modelin aradığı dosyaları ikinci dosyada nerelerde bulması gerektiğini tanımlamanız gerek.

Mesaj 4 / 4
a.t.bicer
cevap verdi: a.t.bicer

Teşekkür ederim

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report