Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Drawing (İdw) ortamında Değişken parametreli bir parçanın yerleştirilmesi

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
AhmetSevik
562 Görüntüleme, 4 Yanıt

Drawing (İdw) ortamında Değişken parametreli bir parçanın yerleştirilmesi

Merhaba

excel tbalosu ve ilogic kullanarak modelimi tamamladım. Şimdi imlata çizimleri hazırlamam gerek. Bunun için eskiden yaşadığım bir problem var. Belki çözümüde vardır diye soryaım dedim.

Bir kapıda kullanılan 2 metre boyunda bir profilim olsun. üzerinde de sıralanmış delikler. Bu profil boyu ve delikleri excel veya  ilogic kuralları ile de değişken olsun. Yanş kapının genişliği ve yüksekliği değiştiğinde bu boy ve deliklerin merkezleri de ve sayılarıda değişsin. Kapı 4 metre genişlikte olduğunda profil 2 metre çıksın ve üzeride de o durumda 5 tane delik açılsın.

Ben teknik resim yaptığımda ilk başta ne parametresi varsa ona göre idw dosyasını oluşturuyorum. Ölçülendiriyorum ve antetli kağıdığıma göre ölçeğini ayarlıyorum. 

Ama kapı boyunu atıyorum 10 metre yaptığımda profil boyu 5 metre çıkıyor ve üzerinde de 5 delik yerine 12 delik açılıyor. O durumda teknik resmi açtığımda herşey kaymış oluyor. Önceden ölçülendirdiğim 5 deliğin ölçüsü olmasına rağmen geriye kalan 7 delik ölçüsüz olarak kalıyor. Yada tam tersi 12 deliği ölçülendirdiğimde profil boyu ve delik adedi küçülürse o zaman önceden verdiğim ölçü okları delikleri bulamadığından hata veriyor.

İzin özü her kapı ölçüsü değiştiğinde ben idw dosyasına girip tekrar tekrar, çizim ölçeği, ölçülendirme hatalarını veya eksikliklerini düzeltmek durumunda kalıyorum. Manuel olarak.

Bunun birşekilde çözümü varmıdır? Aynı profil için boy uzadığında veya kısaldığında çizimdeki ölçeğide dğeişsin, delik arttığında ve azaldığında ölçülendirmeler ayarlansın vs. gibi.


Teşekkürler...

4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
ulasdeniz
cevap verdi: AhmetSevik

Sanırım buna müdahale edemiyoruz. Benzer sorunların daha basitin ben yaşıyorum ve çözülebilecek bir şey gibi gelmedi.Çok uğraştık. örneğin bir parçada değişiklik yaptık, extrusion işlemini iptal edip aynı exturusionu yeniden yaptık. bir şekilde yüzeyler değiştiği için hem montaj ortamında hem de çizim ortamında sorunlar oluşuyor. çünkü her bir yüzey ve özelliğin bir numarası var. değişikliklerle bu numaralar değişiyor ve montaj ve çizim ortamı bu değişik numaraları ilişkilendiremiyor. Delikleri baz alalım örneğin. ilk dosyada 6 delik osun. ikinci dosyada 8 delik olsun. bu durumda sıralama değişiyor çünkü çoğaltma komutu her deliğin numarasını yeniden veriyor. o zaman sizin 6 numaralı delik aslında yeni düzende 3 numaralı delik olmuş oluyor ve deliğin yüzey numarası ya da kimliği de aynı şekilde değişiyor. buna yapılacak bir şey yok bence.

Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 5
AhmetSevik
cevap verdi: ulasdeniz

Bende öyle tahmin ediyorum. Özelikle yoğun montajlarda bir parçanın şeklini değiştirmeye revize etmeye korkuyorum. Dediğiniz gibi yüzeyi kaybetip aynı yüzeyi yaratsanız bu ne diye baka kalıyor program.
Belki bilmediğim bir yöntem vardır diye ümit etmiştim.

 

Yinede teşekkürler.

Mesaj 4 / 5
ulasdeniz
cevap verdi: AhmetSevik

Ben bazı zamanlar hileli bir yöntem lullanıyorum zahmetten kaçmak için. özellikle constrain atadığım yüzeyi oluşturan çizgiyi profili değiştireceğim zaman silmiyor, yenii profili bu çizgiyi ya da çizgileri kullanarak çiziyorum. bu sayede yüzeyler değişmiyor ve montajda constraint hatası olmuyor. bir resimle anlatayım : 

 

Capture.JPG


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 5 / 5
AhmetSevik
cevap verdi: ulasdeniz

Nemde öyle çözmeye gayret gösteriyorum. Mümkün olabildiği kadar. Bir şekilde objelere atanan ID numarasını bu şekilde korumaya çalışıyorum ki Constrain'lerde sorun çıkmasın.
Teşekkürler bilgi için.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report