Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

BOM da ana ölçü gösterimi

7 YANIT 7
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 8
osmansunger
979 Görüntüleme, 7 Yanıt

BOM da ana ölçü gösterimi

merhabalar;

invnetor pro 2015  de çizilmiş olan sacların ve  parçaların ana ölçülerini (dış ölçüleri) BOM da görmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

 

örneğin;

sac açınımı 2x300x450 gibi

mil Ø 50 - 300 (üzerinde farklı caplar var. yalnızca en büyük çapın görünmesini istiyorum). 

parça 60 x 35 - 300 gibi

 

ilogic ile sac acınımını IProperties'e aktardım. ama ölçü değiştirdiğimde otomatik olarak buradaki değer değişmedi. ilogic tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. bu normal mi?

 

yardımlarınız için teşekkürler.  

 

osman sünger

osman@barutcuoglu.com.tr

 

 

7 YANIT 7
Mesaj 2 / 8
ulasdeniz
cevap verdi: osmansunger

Eğer kullandığınız rule doğru çalışıyorsa sorun sadece parametre değişimlerinde "rule" diye isimlendirilen programcığın otomatik olarak çalışmamasında. bunun için rule özelliklerinde resimdeki gibi  Dont run automatically seçeneğinin boş bırakılması gerekir. İlave olarak event trigger denen tetikleyici komutlardan uygun olanı yani parametre değişiminde programcığı otomatik olarak çalıştıracak tetiklemeyi ayarlamanız gerekebilir. eğer resimdeki gibi siz de aynı ayarı seçip, ilgili rule seçimini yaparsanız, her parametre değişiminde otomatik olarak programcığınız çalışacaktır.  

 

Capture.JPGCapture2.JPG


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 8
ulasdeniz
cevap verdi: osmansunger

Bu arada ilogic ile ölçüleri hesaplamışken onu uygun formatta bir parametreye dönüştürüp iproperties üzerine kaydedebilirsiniz. Herhangi ilgili bir özelliğe kaydedebileceğiniz gibi, custom property oluşturup oraya da kaydedebilirsiniz. 


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 4 / 8
osmansunger
cevap verdi: ulasdeniz

teşekkür ederim ulaş bey;

sac açınım problemini sizin sayenizde çözdüm. 

 

 

saclarda son ölçüler için  "FlatExtentsLength, FlatExtentswidth ve  thickness" parametreleri var. bu sayede sacın acınımı kolaylıkla tanımlanabiliyor. 

parçalarım farklı formlarda bir mil veya parça olursa bunun dış ölçüleri nasıl tanımlanabilir? 

bunun için yazılmış bir kural var mı?

bu parçaları oluştururken shaft generator  veya lamalardan oluşturmanın bir önemi var mı (paremetre için) ?

 

 

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 

 

Mesaj 5 / 8
Gokhan_Kaya
cevap verdi: osmansunger

Merhaba

ulaş bey aslında probleminizin çözümü için gerekli bilgileri vermiş aşağıda örnek bir kod hazırladım mevcut sac metal için ve part için ayrı ayrı hesaplar

 

Sub Main
If ThisDoc.Document.SubType= "{9C464203-9BAE-11D3-8BAD-0060B0CE6BB4}" Then
'Sac Metal dosyası için işlemler ' bu kodların çalışabilmesi için sheet metalde açılımın alınmış olması gereklidir ' eğer açılım alınmamış ise otomatik olarak sheet metal dosyası acılıp açılımının ' alınmasını yapacaktır. ' bu hesaplamalar mm esas alınarak yapılmaktadır ' gokhan@altar.com.tr Dim brutagirlik As Double extents_length = SheetMetal.FlatExtentsLength/1000 ' gokhan@altar.com.tr extents_width = SheetMetal.FlatExtentsWidth/1000 extents_area = (SheetMetal.FlatExtentsArea/1000000) surfaceArea = iProperties.Area iProperties.Value("Custom", "Yüzey_Alanı")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(surfaceArea), "000") & " mm^2" iProperties.Value("Custom", "Max_x")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(extents_length), "000") & " mm" iProperties.Value("Custom", "Max_y")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(extents_width), "000") & " mm" ElseIf ThisDoc.Document.SubType= "{4D29B490-49B2-11D0-93C3-7E0706000000}" Then ' Destek için gokhan@altar.com.tr ' part file iProperties.Value("Custom", "Max_x")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(Measure.ExtentsLength), "000") & " mm" iProperties.Value("Custom", "Max_y")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(Measure.ExtentsWidth), "000") & " mm" iProperties.Value("Custom", "Max_z")= Microsoft.VisualBasic.Strings.Format(CSng(Measure.ExtentsHeight), "000") & " mm" End If End Sub

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 6 / 8
osmansunger
cevap verdi: Gokhan_Kaya

teşekkür ederim Gökhan bey.

tanımlama için üzerinde biraz da çalışmam lazım.

Mesaj 7 / 8
zeyni_poyraz
cevap verdi: osmansunger

Merhaba;

ilogic ile ilgili kapsamlı video serisini aşağdaki linkte inceleyebilirsiniz. Şunu unutmayın, kod, yazarak öğrenilir. Sancılı bir iş ama başardığınızda işlerinizi hızlandırır.

https://www.youtube.com/watch?v=oCAb8oyb-w8&list=PLx-VY2mDlK2Ey29D-KsYoo_snM38vQxAE

Mesaj 8 / 8
dilanpehlivanli
cevap verdi: ulasdeniz

Bilgi  için teşekkürler 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report