Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Bir unsuru parameters listesindeki bir değere göre supress etme seçeneği

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
AhmetSevik
342 Görüntüleme, 2 Yanıt

Bir unsuru parameters listesindeki bir değere göre supress etme seçeneği

Merhabalar,

 

Umarım anlatabilirim derdimi.

Bir profilim var part olarak, üzerinde deldiğimde bir delik. bu deliğide rectangular pattern ile çoğaltıyorum. Kaç tane çoğaltacağımıda örneğin QT adı verdiğim paramtereye bağladım. QT değeri 1 olduğunda sadece deliğin kendi orjinali kalıyor ve çoğaltma yapmıyor. QT 1'den fazla ise (2-3-4.....) gibi, o değer adedi kadarda çoğlatıyorum. Buraya kadar sorun yok.

 

Sorum şu ki; Bu QT değeri sıfır olduğu durumlarım olacak. Yani QT değeri sıfır ise Ne orjinal deliği nede patterni profilin üstüne koyma (supress et) demem lazım. Yada move EOP parker gibi X işaretinin altına atabilsem o da olur. Yeterki sıfır değer olduğundan o unsurlar profil üstünde olması.

Bu durumda parameters içindeki bu QT değeri eğer sıfır ise hem orjinal deliği hemde patterni modelden supress et diyebilirim? ilogic ile yapılabilir diye tahmin ediyorum ama onu kullanmayı bilmiyorum. Bunun başka bir yolu varmı? Supress edip etmemeyi, yada mode EOP parket özelliğini parametrelerdeki bir şarta bağlayabilirmiyim ilogicsiz.

Teşekkürler...

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
ulasdeniz
cevap verdi: AhmetSevik

Ahmet senin örneği canlandırdım.  Hole1 isimli delik senin koşullarla çoğalıyor. 0 değeri girdiğinde ise delik yok oluyor. istediğin koşulları ancak ilogic ile yaparsın. 

 

bunun için Add rule deyip  (Benim örnekte "ilogic browser"da "part 1" isimli elemana tıklarsan Addrule seçeneği çıkar ve bir rule oluşturursun ) açılan pencerede aşağıdaki kodları gir. save and run de olur. 

 

QT parametresi senin parametrenle aynı isimde olsun. büyük küçük harf duyarlılığı var unutma.

Hole1 ismi senin çoğalttığın elemanla aynı olsun. yani koddaki bu isimleri kendi elemanlarının isimleri ile değiştir. onları zaten sarı ile gösterdim. kod çalışacaktır. (Part1 e sağ tıklayıp run rule diyerek çalıştırabilirsin istersen de bunu daha sonra otomatik yaparız. 



If
QT = 0 Feature.IsActive("Hole1") = False Else Feature.IsActive("Hole1") = True End If

 

 

Capture.JPG


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 3
AhmetSevik
cevap verdi: ulasdeniz

Öncelikle yaptım ve oldu. İlk defat ilogic kullanıyorum ve sayende yaptım. Tam istediğim bu idi. hatta kurduğun mantik ile rectangular pattern'i de yerleştirdim.

 

Konu ile ilgili değil ama;
   1990 lı yıllar içinde sadece 2 boyutlu autocad çizipte 3 boyutun mantığını bir türlü kavrayamayan biri iken, tıpkı bu gün senin yaptığın gibi birisi bana o günlerde autocad'in ELEV komutunu göstermişti, o zaman kafamda şimşek çaktı ve 3 Boyut demek buymuş demiştim.

   Bu güne kadar ilogic kullanmamış ve VB yazılımı gibi şeyler sanıp hep çekinerek korkarak bakmıştım. Çok yerde de sınırladı kullanamadığım için.

 

    Sözün özü, inanılmaz yoğun excel tablolarını inventöre bağlayıp o parametre değerleri ile model oluşturan birisi olarak, bana inanılmaz bir kapı açtın. Tahmin ediyorum ki bu ilogic ile çok iyi anlaşacağız.

 

    Allah razı olsun. Çok teşekkürler.. (Küçük anı için üzgünüm)

 

If G201105101S131HQ1 = 0
Feature.IsActive("Hole3") = False
Feature.IsActive("Rectangular Pattern1") = False
Else

Feature.IsActive("Hole3") = True
Feature.IsActive("Rectangular Pattern1") =True
End If

 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report