Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 1 of 5 (309 Views)

Wrong thread depth in the note

309 Views, 4 Replies
07-15-2013 04:25 AM

In the drawing, i annotate a thread. the automatic text for thread depth is always, as far as i see, incorrect, for example if the thread depth is 50 it writes, i don't remeber, but something like 250.

Maybe it has to do with the font, altough i doubt. i am in israel, and the quantity of threads, also an automatic text, is written backwards, for example 4x instead of x4.

Maybe the added zero ot the depth is somehow related, maybe attached.

 

*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,320
Registered: ‎12-07-2011
Message 2 of 5 (287 Views)

Re: Wrong thread depth in the note

07-15-2013 06:27 AM in reply to: Karol-Or

Karol,

I have been to Israel.  You have a beautiful country.  Easy to see why it is God's country.

 

In regards to your issue, what standards system are you using?  Can you post some images of your hole settings

and then what you are seeing in your drawing?

If you posted attached files the first time, they didn't come through.

 

check.PNGIf this solved your issue please mark this posting "Accept as Solution".

Or if you like something that was said and it was helpful, Kudoskudos.PNG are appreciated. Thanks!!!! :smileyvery-happy:

 

New EE Logo.PNG

Inventor.PNG     vault.PNG

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

Distinguished Mentor
john.retzlaff
Posts: 935
Registered: ‎11-03-2003
Message 3 of 5 (284 Views)

Re: Wrong thread depth in the note

07-15-2013 06:30 AM in reply to: Karol-Or

Could attach the files?

John Retzlaff
*Expert Elite*
blair
Posts: 4,217
Registered: ‎11-13-2006
Message 4 of 5 (265 Views)

Re: Wrong thread depth in the note

07-15-2013 08:26 AM in reply to: Karol-Or

If you are using a "Drill-Point" type hole, it will give you the "travel-depth" of the drill bit and not just the threads. If you start your hole above the part surface from a work-plane, it will give you the depth from the work-plane as well.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 340.52
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Valued Mentor
Mason-Paul
Posts: 360
Registered: ‎04-04-2012
Message 5 of 5 (233 Views)

Re: Wrong thread depth in the note

07-16-2013 04:23 AM in reply to: Karol-Or

I've had a similar problem with counter bored holes on the inside of a cicular part, where I have had to create a work plane to place them the dimention then measures from the work-plane it was created on and not the actual face

================
Inventor 2014 Pro

HP xw8400 workstation
2 x Xeon duel-core 3Ghz CPU , 32 GB Ram
64bit Windows 7 Pro

AMD FirePro V3900 (ATI FireGL) (1GB RAM)
=================
Ashington Northumberland (UK) ~ Home to the WORLD FAMOUS Pitman Painters Group
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.