Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Mentor
Bill.Schmid
Posts: 394
Registered: ‎11-06-2008
Message 1 of 10 (421 Views)

Why No Fusion Ribbon Panel?

421 Views, 9 Replies
04-27-2012 10:49 AM

I was trying to show another user the Edit in Fusion feature in Inventor 2012 but she doesn't have that ribbon panel.  We went into the Part tab in Application Options and Inventor Fusion was selected to Edit Base Solids.  We even unselected it, applied it, closed the options and then selected it again.  But still there is no Fusion panel under the Model tab when editing a part.  Yes, it's installed on her machine.  We checked.

 

The only difference is that she's also installed the 2013 suite, as well.  I have the Fusion panel and have not installed any 2013 apps.

 

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,253
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 10 (414 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-27-2012 11:10 AM in reply to: Bill.Schmid

Try right clicking somewhere in the browser.

Do you get an option to edit in Fusion?

 

Edit Form.png

 

 

Fusion Addin Launcher.png

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Mentor
Bill.Schmid
Posts: 394
Registered: ‎11-06-2008
Message 3 of 10 (406 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-27-2012 11:20 AM in reply to: JDMather

No.  She cannot access the Fusion feature in any way, shape, or form (no pun intended).

 

I was thinking it was because it was a solid created from an imported surface, but I had an empty part open on my machine and at least the panel was there, it was just greyed out.

 

I had her try right-clicking in the empty area of the ribbon to make sure the panel wasn't just turned off, but the option just isn't there.

 

It's not available / doesn't show up in the Add-In Manager, either ( I missed that part of your post, initially).

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,253
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 10 (404 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-27-2012 11:24 AM in reply to: Bill.Schmid

Show a screen shot of your Add-in Manager.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Mentor
Bill.Schmid
Posts: 394
Registered: ‎11-06-2008
Message 5 of 10 (377 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-27-2012 01:04 PM in reply to: Bill.Schmid

It looks just like what you posted except Fusion Freeform Edit Launcher is missing.

*Expert Elite*
Mark_Flayler
Posts: 1,477
Registered: ‎07-30-2007
Message 6 of 10 (367 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-27-2012 02:56 PM in reply to: Bill.Schmid

Does she have Fusion 2012 or 2013 installed?  If you only have 2013 in there then it will not show up in 2012.  Fusion integration is version specific.

Mark Flayler - Senior Application Engineer
IMAGINiT's Manufacturing Solutions Blog:
http://blogs.rand.com/manufacturing/
Mentor
Bill.Schmid
Posts: 394
Registered: ‎11-06-2008
Message 7 of 10 (337 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-30-2012 03:42 AM in reply to: Mark_Flayler

She has Fusion 2012.  We checked that.

 

We did not check specifically to see if Fusion 2013 was installed, but she did do a full install on Product Design Suite Premium 2013, so it should be.

Mentor
CAD-One
Posts: 765
Registered: ‎10-26-2008
Message 8 of 10 (331 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-30-2012 04:21 AM in reply to: Bill.Schmid
My colleague has this very same issue. Can't access fusion thru inventor
C1
Inventor Professional 2015
Vault Professional 2015
Employee
patrick.miller
Posts: 104
Registered: ‎09-24-2008
Message 9 of 10 (322 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-30-2012 07:32 AM in reply to: CAD-One

As mentioned above, make sure that you have the same version of Fusion and Inventor (2013 for both). I have PrDS Ultimate 2013 installed and it works for me. If possible, try an uninstall then reinstall of Fusion. The add-ins install with Fusion if it detects that Inventor is installed.

 

You might also try the Inventor Fusion discussion groups too. 



Patrick Miller
Senior Content Developer
Autodesk, Inc.

Mentor
Bill.Schmid
Posts: 394
Registered: ‎11-06-2008
Message 10 of 10 (319 Views)

Re: Why No Fusion Ribbon Panel?

04-30-2012 07:46 AM in reply to: patrick.miller

I think we're going to let it go.  It was a one-time occurence where she could have either edited a simple imported part in Fusion or re-modeled it.  It was faster to remodel, in this case, than to try to re-install software.  Besides, we should be switching to 2013 soon.  Thanks.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.