Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
n00kie.tdc
Posts: 82
Registered: ‎02-10-2011
Message 1 of 5 (180 Views)
Accepted Solution

Video Rendering Stops at some point

180 Views, 4 Replies
10-28-2013 12:09 AM

Hey all!

I have an issue with rendering videos. I have a video, which is 315 seconds long, I am trying to render it.

I tried two times already, left computer to render it during the weekend and when I get back on Monday to work, I see that video didn't render completely. I set frame rate to 24, so in total there are 7876 frames which Inventor has to render. And when I came to work today it showed that it has rendered 2344 frames and it says Finished...

So how can I render the whole video?

Has anyone faced same issue before and found a solution?

 

I know I can just start rendering from the last rendered frame and continue and then jut put several video together, but why should I complicate it, when Inventor has to be able to do that...

 

 

___________________________
Autodesk Inventor 2014 PRO x64

Running on:
HP Z400 Workstation
Processor- Intel(R) Xeon(R) CPU W3565 @3.20GHz
RAM- 6.00 GB
64 BIT

n00kie.tdc wrote:

Hey all!

 I have a video, which is 315 seconds long, ...

 


Most likely the limiting factor is not Inventor, but your RAM.
I recommend animations no longer than 30-sec.

Then use something like Microsoft Movie Maker to put the pieces together.  (free - probably already on your machine)

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,217
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 5 (158 Views)

Re: Video Rendering Stops at some point

10-28-2013 09:02 AM in reply to: n00kie.tdc

Try a different Codec. It's been a while but there were some errors with rendering a long video. The solution was to render a couple of short's and put them together with video editing software.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 340.52
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Delta Tau Chi ΔΤΧ
*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,510
Registered: ‎10-12-2006
Message 3 of 5 (154 Views)

Re: Video Rendering Stops at some point

10-28-2013 09:15 AM in reply to: blair

In general, for anything over a couple of seconds the preferred process is to render to frames (PNG or TIFF) then composite them together with dedicated software.  It also provides for better edits, sequencing, and those oh-*#$!!! moments when it crashes unexpectedly.  Certainly for something five minutes long, a straight-to-video output is highly impractical.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,474
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 5 (152 Views)

Re: Video Rendering Stops at some point

10-28-2013 09:29 AM in reply to: n00kie.tdc

n00kie.tdc wrote:

Hey all!

 I have a video, which is 315 seconds long, ...

 


Most likely the limiting factor is not Inventor, but your RAM.
I recommend animations no longer than 30-sec.

Then use something like Microsoft Movie Maker to put the pieces together.  (free - probably already on your machine)

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Valued Contributor
n00kie.tdc
Posts: 82
Registered: ‎02-10-2011
Message 5 of 5 (129 Views)

Re: Video Rendering Stops at some point

10-29-2013 01:25 AM in reply to: n00kie.tdc

Thanks everyone!

I will just use image sequence rendering and then combine them in another software...

 

Probably we need better PCs to run Inventor in the company...

___________________________
Autodesk Inventor 2014 PRO x64

Running on:
HP Z400 Workstation
Processor- Intel(R) Xeon(R) CPU W3565 @3.20GHz
RAM- 6.00 GB
64 BIT
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.