Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
gcooper79
Posts: 47
Registered: ‎06-21-2007
Message 1 of 4 (296 Views)
Accepted Solution

Tube & Pipe Brach Support

296 Views, 3 Replies
09-28-2012 05:10 AM

Hi All,

 

I've been using Tube & Pipe for a while now but have only just recently required to reinforce my smaller branches.  I thought it would be relatively easy to achieve this but after investigating I can't find how to accomplish it.

 

When I am in the pipe run, the only option available to constrain the support is the 'connect fittings'  option.  This can't be used as I have no free connection points in my pipework to use.

 

If I constrain the support in the overall 'Tube & Pipe Runs.iam'  the support won't show in the drawing view as my drawing views reference the individual pipe runs.

 

Has anyone else experienced this problem / know of a way in which I can solve this problem?

 

any help, as always is gratefully appreciated.

 

Cheers,

 

Graeme

 

Inventor Professional 2013

Windows XP Pro x64 Edition SP2

 

I suggest you join the beta program, then you can test the latest to see if there are any improvements.

Go to beta.autodesk.com and sign up. If the functionality is not available then you can add it to the IdeaStation forum site.

Product Support
jon.dean
Posts: 227
Registered: ‎06-02-2010
Message 2 of 4 (255 Views)

Re: Tube & Pipe Brach Support

10-16-2012 06:33 AM in reply to: gcooper79

Can you Pack n Go one of your IDW's so I can see the problem in full.

I will setup an FTP folder for you to upload the files, please Zip the files first.

Email to follow with FTP details.

Jon.



Jon Dean

Product Support
jon.dean
Posts: 227
Registered: ‎06-02-2010
Message 3 of 4 (223 Views)

Re: Tube & Pipe Brach Support

11-23-2012 08:41 AM in reply to: jon.dean

Sorry, I did not reply sooner but I was not informed you had uploaded files to the FTP site; I came across them by chance.

Anyway, I see your problem, once the pipe-runs have been placed in your drawing, it is difficult to append with the pipe clamps etc.

Your individual views in the IDW are all based on a Representation View, so if you make that view active in the assembly, you would think you could make your pipe clamps visible.

Having said that, it does not work as expected; as I am sure you found out for yourself.

More investigation needed.

Jon.



Jon Dean

Product Support
jon.dean
Posts: 227
Registered: ‎06-02-2010
Message 4 of 4 (151 Views)

Re: Tube & Pipe Brach Support

01-31-2013 09:45 AM in reply to: jon.dean

I suggest you join the beta program, then you can test the latest to see if there are any improvements.

Go to beta.autodesk.com and sign up. If the functionality is not available then you can add it to the IdeaStation forum site.



Jon Dean

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!