Inventor General Discussion

Reply
Contributor
jrittenhouse
Posts: 11
Registered: ‎11-06-2012
Message 1 of 5 (308 Views)

step file import

308 Views, 4 Replies
11-06-2012 02:31 PM

Im importing .stp files and only want to imort the surfaces, but some files have to have the solid imported as well.  Can anyone tell me why the file is like this?

 

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,983
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 5 (307 Views)

Re: step file import

11-06-2012 02:34 PM in reply to: jrittenhouse

What Options did you set for import?

Can you zip and attach the original STEP file here?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
jrittenhouse
Posts: 11
Registered: ‎11-06-2012
Message 3 of 5 (303 Views)

Re: step file import

11-06-2012 03:03 PM in reply to: jrittenhouse

wrong terms.  Im opening the file and changing the options, then saving as all file and placing into assembly file.  I jsut need to know why the file has to have the solids brought in and not the surfaces.  Is it how its saved or created?

 

 

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,983
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 5 (291 Views)

Re: step file import

11-06-2012 03:37 PM in reply to: jrittenhouse

jrittenhouse wrote:

  Can anyone tell me why the file is like this?

 



Can you attach the file here?

Yes/No

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Employee
KevinLi-Autodesk
Posts: 454
Registered: ‎04-13-2010
Message 5 of 5 (283 Views)

Re: step file import

11-06-2012 06:03 PM in reply to: jrittenhouse

Hi jrittenhouse,

 

Thanks for your report and I suppose you use Inventor professional 2013.

 

If your STEP file has the solid and surface definitions, then when you place it into assembly via Assembly tab -> Place button -> select your STEP file -> hit Options -> only turn on "Surfaces" checkbox in "Entity Types to Import" group, turn off all other options, only surface geometry should be imported. If that is not the case, it is a defect then.

 

In order to narrow down and reproduce your problem and investigate it, it is better to has your STEP file just as JD's suggestion. You can attach it in this forum or send it to me Hongyuan.Li@autodesk.com , if the model is very large I can create a safe FTP server for you to post.

 

Thanks for your support !!!

 

 

Regards,

Kevin Li

Quality Assurance Team

Autodesk, Inc. 

Kevin-Hongyuan Li
Quality Assurance Team
Autodesk, Inc.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!