Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Member
ramairconvert
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2012
Message 1 of 5 (375 Views)
Accepted Solution

Selecting a Part, Why are there blue lines instead of solid blue suddenly?

375 Views, 4 Replies
01-28-2013 05:40 AM

Today upon booting up an assembly in Inventor, I realized that now when I select a part, it is highlighted with just some blue outlines. It used to be solid blue when I selected a part. I looked through all of my options to no avail. What changed?

No restart needed.

In my case if i have both checkboxes checked there i get a solid highlighting color.

If the "enhanced highlight" is unchecked i get the colored lines.

*Expert Elite*
-niels-
Posts: 1,627
Registered: ‎06-20-2006
Message 2 of 5 (369 Views)

Re: Selecting a Part, Why are there blue lines instead of solid blue suddenly?

01-28-2013 05:57 AM in reply to: ramairconvert

Application options -> colors tab

In the lower left section called "highlight" is "Enable Enhanced Highlighting" box checked?


Using IV2014 Pro SP2 - upd.1, Win7-64bit
Member
ramairconvert
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2012
Message 3 of 5 (359 Views)

Re: Selecting a Part, Why are there blue lines instead of solid blue suddenly?

01-28-2013 06:12 AM in reply to: -niels-

No, I unchecked that. Do I have to restart the program for it to apply?

*Expert Elite*
-niels-
Posts: 1,627
Registered: ‎06-20-2006
Message 4 of 5 (350 Views)

Re: Selecting a Part, Why are there blue lines instead of solid blue suddenly?

01-28-2013 06:19 AM in reply to: ramairconvert

No restart needed.

In my case if i have both checkboxes checked there i get a solid highlighting color.

If the "enhanced highlight" is unchecked i get the colored lines.


Using IV2014 Pro SP2 - upd.1, Win7-64bit
Member
ramairconvert
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2012
Message 5 of 5 (345 Views)

Re: Selecting a Part, Why are there blue lines instead of solid blue suddenly?

01-28-2013 06:39 AM in reply to: -niels-

Thats odd i had both checked when I started and was getting the blue lines. Now I have them both checked again and I'm getting the solid blue highlight that I wanted. Either way, thanks for the help.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.