Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-22-2008
Post 1 of 7
Accepted Solution

Select origin?

482 Views, 6 Replies
10-04-2012 05:47 AM

I cannot select origin to constrain sketch with dimension to origin?

I selected Sketch,

expanded origin,

selected mywork plan (xy)

drew rectangle,

input dims,

right click for marking menu,

selected dimensions,

 

Origin is yellow,

cannot select it and then edge of rect to set dim that will center sketch on origin?

Just like the videos show, but cannot select origin>

 

Please advise?

spacebeagle

Project Geometry

 

What version of Inventor are you using?  This should be automatic.

http://home.pct.edu/~jmather/SkillsUSA%20University.pdf

Yes, mrattray, that in fact was the step I missed.
Thanks again for everyone's input.

spacebeagle
*Expert Elite*
28,654 Posts
2,129 Kudos
Registered: ‎04-20-2006
Post 2 of 7

Re: Select origin?

10-04-2012 05:55 AM in reply to: asbuiltjmh1

Project Geometry

 

What version of Inventor are you using?  This should be automatic.

http://home.pct.edu/~jmather/SkillsUSA%20University.pdf

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Distinguished Contributor
2,163 Posts
0 Kudos
Registered: ‎10-10-2005
Post 3 of 7

Re: Select origin?

10-04-2012 09:21 AM in reply to: asbuiltjmh1

You should be able to. Can you post the file with the offending sketch?

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-22-2008
Post 4 of 7

Re: Select origin?

10-04-2012 03:08 PM in reply to: JDMather

Ver. 2013

Thanks for the input.

I went through the 60 tips.

 

I appreciate your response and the links to resources!

 

Jim

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-22-2008
Post 5 of 7

Re: Select origin?

10-04-2012 03:11 PM in reply to: asbuiltjmh1

Ver. 2013 Inventor Lt Suite to be perfectly accurate.

 

Thanks.

 

P.S. Any other thoughts or suggestions will be immensely appreciated.

 

Jim

*Expert Elite*
2,554 Posts
892 Kudos
Registered: ‎09-13-2011
Post 6 of 7

Re: Select origin?

10-05-2012 04:33 AM in reply to: asbuiltjmh1

Capture.JPG

 

This is for a full version of Inventor 2013, but I imagine LT has a similar option somewhere.

Mike (not Matt) Rattray

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-22-2008
Post 7 of 7

Re: Select origin?

10-05-2012 09:51 AM in reply to: asbuiltjmh1
Yes, mrattray, that in fact was the step I missed.
Thanks again for everyone's input.

spacebeagle
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!