Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-24-2012
Post 1 of 10

Reference Parts

302 Views, 9 Replies
09-24-2012 04:42 AM

Hi.

 

Can anyone help me??

 

I'm having trouble showing a reference part in an assembly drawing. When said part is set to "reference" it is no longer visible on the drawing. Does anyone know why this could be?

 

Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks

*Expert Elite*
2,554 Posts
893 Kudos
Registered: ‎09-13-2011
Post 2 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 04:55 AM in reply to: stugib82

Check the view settings. They should look like mine if you want them to appear like normal parts.

 

Capture.JPG

Mike (not Matt) Rattray

Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-24-2012
Post 3 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 05:43 AM in reply to: mrattray

Hi.

 

Thanks for your help and have adjusted my settings but it doesn't seemed to have helped.

 

Any other suggestions?

*Expert Elite*
2,554 Posts
893 Kudos
Registered: ‎09-13-2011
Post 4 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 06:00 AM in reply to: stugib82

Can you attach the data set here, or supply pictures of what you're seeing?

Mike (not Matt) Rattray

Distinguished Mentor
968 Posts
50 Kudos
Registered: ‎11-03-2003
Post 5 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 06:04 AM in reply to: stugib82

Are you sure the visibility of the part is turned on in the assembly?

If the view was created with the visibility of the part off, then turn visibility on and make the view associative.

John Retzlaff
Employee
2,375 Posts
196 Kudos
Registered: ‎04-30-2008
Post 6 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 09:39 AM in reply to: stugib82

Hi! Could you post an example of the problem you are seeing here or send the files to me? The behavior does not sound right to me.

Thanks!

 



Johnson Shiue (johnson.shiue@autodesk.com)
Senior Principal SQA Engineer, Inventor
Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-24-2012
Post 7 of 10

Re: Reference Parts

09-24-2012 11:21 PM in reply to: johnsonshiue

Hi,

 

It's not possible to show what I am seeing at the moment. The part is visible in the drawing when it is set as a default part but when I change it to reference it disappears from the view.

*Pro
1,997 Posts
285 Kudos
Registered: ‎09-15-2003
Post 8 of 10

Re: Reference Parts

09-25-2012 03:55 AM in reply to: stugib82

Is the reference part at some distance from the rest of the parts in the view?  Reference parts are not taken into account when calculating the extents of the view, so the view is essentially cropped around the "real" parts.  You can adjust this view margin in the Edit View box, Model State tab.  The margin shown is what Inventor calculated, but you can increase it in order to pick up reference parts that may be partially or totally left out of the view.

 

Don't know if that's what's happening in your case, though, since you haven't posted any images or files.

*Expert Elite*
2,554 Posts
893 Kudos
Registered: ‎09-13-2011
Post 9 of 10

Re: Reference Parts

09-25-2012 04:21 AM in reply to: stugib82

If you want a solution then you need to show us something, otherwise we're just shooting into the dark.

Why can't you show us? If it's confidentiality issues, make up a model and drawing that exhibits the same behaviour.

Mike (not Matt) Rattray

Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-24-2012
Post 10 of 10

Re: Reference Parts

09-25-2012 04:24 AM in reply to: mrattray
I'm not currently at work and won't be back until Thursday. Will try and get something sent then. I appreciate the help. Sent from my iPhone
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!