Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
24 Posts
2 Kudos
Registered: ‎10-15-2010
Post 1 of 11
Accepted Solution

"include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblies

452 Views, 10 Replies
10-03-2013 05:18 AM

Inventor 2013

 

Issue: Using Parts created with "As Application surfaces" (only to aid positioning in assemblies). Main assembly built up from sub assemblies which include these parts have the issue on the displaye views in the drawing. When creating drawing views of the Main assembly the application surfaces cannot be hidden by deselecting the "Include All Surfaces" option on each assembly view.

 

They can be hidden as, shown with an assembly made up only of parts.

 

See Pics

 

Any ideas?

 

Hi,

 

can you please try/verify your view is NOT using Associative design view? Please, RMB on the VIEW13 ->Edit View...->Uncheck Associative checkbox.

 

Thanks

Ladislav

Distinguished Mentor
991 Posts
242 Kudos
Registered: ‎02-04-2010
Post 2 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 06:19 AM in reply to: BL4849

Hi!

 

Yes, it's painfull somethimes.

 

 

What I used to do:

Make some reprresentation views in the assembly and hide the surface parts. Then create your views based in that represention views.

 

Did you find this reply helpful ? If so, use the  Mark Solutions!  Accept as Solution or Give Kudos!Kudos - Thank you!

 

 

Regards.
CarlosC

Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk Factory Design Suite Ultimate 2015
Windows 7 64Bit
Contributor
24 Posts
2 Kudos
Registered: ‎10-15-2010
Post 3 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 06:26 AM in reply to: ccarreiras

Not sure what you mean.  How do you "hide the surfaces" in the 3D assembly ?  The "surface parts" are part of individual parts. 



Distinguished Mentor
991 Posts
242 Kudos
Registered: ‎02-04-2010
Post 4 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 07:03 AM in reply to: BL4849

Hi!

 

Even worst... you have to go to the parts, edit, and turn the surfaces invisible... save and check again.

 

To avoid this issues, when no long need the surfaces as references, I turn them nvisible immediatly

 

Did you find this reply helpful ? If so, use the  Mark Solutions!  Accept as Solution or Give Kudos!Kudos - Thank you!

Regards.
CarlosC

Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk Factory Design Suite Ultimate 2015
Windows 7 64Bit
Distinguished Contributor
139 Posts
22 Kudos
Registered: ‎09-26-2012
Post 5 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 07:22 AM in reply to: ccarreiras

Why did they do this anyways? in 2012 this wasnt a problem?

Inventor 2013
Distinguished Mentor
991 Posts
242 Kudos
Registered: ‎02-04-2010
Post 6 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 07:47 AM in reply to: Jefkee

Have You all service packs installed?

Regards.
CarlosC

Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk Factory Design Suite Ultimate 2015
Windows 7 64Bit
Contributor
24 Posts
2 Kudos
Registered: ‎10-15-2010
Post 7 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-03-2013 11:24 PM in reply to: ccarreiras

Latest (update2) installed.

 

Distinguished Mentor
991 Posts
242 Kudos
Registered: ‎02-04-2010
Post 8 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-04-2013 02:16 AM in reply to: BL4849

Hi!

 

 You´re trying to do this in the assembly, but the surfaces are in the parts. Do it in the parts which  have surfaces or open the parts and turn the surfaces features visibility off.

 

Did you find this reply helpful ? If so, use the  Mark Solutions!  Accept as Solution or Give Kudos!Kudos - Thank you!

Regards.
CarlosC

Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk Factory Design Suite Ultimate 2015
Windows 7 64Bit
Contributor
24 Posts
2 Kudos
Registered: ‎10-15-2010
Post 9 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-04-2013 02:22 AM in reply to: ccarreiras

I know what you mean.  Its not really practical since I have 40+ repititions of some  parts (each with several surfaces) in the sub assembly.

The only way is to manually turn each individual surface by editing the part in the sub assembly of the main assembly.

 

I was hoping there was a "one click" solution.

 

 

 

Employee
68 Posts
12 Kudos
Registered: ‎12-11-2006
Post 10 of 11

Re: "include All Surfaces" in drawing with Assembly with Sub assemblie

10-04-2013 04:20 AM in reply to: BL4849

Hi,

 

can you please try/verify your view is NOT using Associative design view? Please, RMB on the VIEW13 ->Edit View...->Uncheck Associative checkbox.

 

Thanks

Ladislav

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!