Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,538
Registered: ‎09-13-2011
Message 1 of 18 (585 Views)
Accepted Solution

"Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

585 Views, 17 Replies
04-25-2012 08:01 AM

Every time I (or any of my coworkers) starts a new session of Inventor it resets the prompt setting for the [paraphrase] "Parts in this assembly have changed. Would you like to update the assembly?". Of course I want the assembly updated. I don't need this message every morning.

I haven't found any other messages that have settings that won't "stick" like this.

Thoughts?

Mike (not Matt) Rattray

I was looking through some of my old threads and wanted to mark this one with its solution:

Update 1 for 2013 fixed it.

*Pro
jletcher
Posts: 1,983
Registered: ‎05-18-2011
Message 2 of 18 (584 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-25-2012 08:20 AM in reply to: mrattray

Load service pack 2 and see what happens.


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,538
Registered: ‎09-13-2011
Message 3 of 18 (579 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-25-2012 08:31 AM in reply to: jletcher

I'm not aware of a second service pack for Inventor 2012.

Mike (not Matt) Rattray

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,538
Registered: ‎09-13-2011
Message 4 of 18 (567 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-25-2012 10:19 AM in reply to: mrattray

Inventor crashed for the third time today (no surprise) and look what I get upon reopening the assembly. Again.

 

capture.jpg

Mike (not Matt) Rattray

Active Member
jalexander
Posts: 8
Registered: ‎10-07-2008
Message 5 of 18 (561 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-25-2012 11:28 AM in reply to: mrattray

*bump*...it would be nice if this got fixed.

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,538
Registered: ‎09-13-2011
Message 6 of 18 (532 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-26-2012 04:33 AM in reply to: mrattray

I've noticed that it's not listed (or I just can't find it) in the prompts tab of the application options. I'm sure this is related. Is there perhaps an xml file or something that can be edited to include it?

Mike (not Matt) Rattray

Distinguished Contributor
Vlad.Makarov
Posts: 190
Registered: ‎03-25-2009
Message 7 of 18 (532 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-26-2012 04:49 AM in reply to: mrattray
It is a known bug that has been discussed before. If it isn't fixed in version 2013, it will be in 2014, 2015 or maybe 2020.
______________
Inventor Pro 2012
Vault Pro 2012
Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 453
Registered: ‎09-16-2005
Message 8 of 18 (507 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-26-2012 10:53 AM in reply to: mrattray

Unfortunately, yes, this is still an issue in Inventor 2013. It's identified for fixing in 2014.

 

A possible workaround may be to go to the App Options, Save tab & check the "Prompt for Recomputable Updates" setting.

 

Note that this will result in certain files being saved that perhaps wouldn't otherwise have been saved, (since the reason for the save can be recomputed real time), so it may not be suitable for every scenario; it should stop the constant dialog from appearing, once all the files have been saved though.

 

Hope this helps,

Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,538
Registered: ‎09-13-2011
Message 9 of 18 (506 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-26-2012 11:01 AM in reply to: ChrisMitchell01

Thanks for the response, I'll give your workaround a try.

 

It never even occured to me that this could possibly be a known and ongoing problem as it seems so simple to me. Unless there's something going on here that I don't understand (which is likely), I don't see how it could possibly take more than a moment of someone's time to properly correct this.

Mike (not Matt) Rattray

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,329
Registered: ‎04-27-2005
Message 10 of 18 (485 Views)

Re: "Do not show this message ever again" doesn't work for certain msg

04-26-2012 07:27 PM in reply to: mrattray

This kind of thing really gets to me!  I started complaining about this in a post on 9/22/2011 (Inventor 2012... Missing Prompt).    AD told me then to issue a product enhancement request... seriously?? (I did BTW). This was one reason that my company did not load 2012.

 

I also brought this up during 2013 Beta II hoping it would get fixed then.  Now it is being slated to be corrected in Inventor 2014. I am sure that I was not the first one to bring it to their attention, but if I was, that means it will take them over 18 months to fix this. Its not like we are asking for a NEW feature.  We are asking them to put something back to the way it was in Inventor 2011.

 

I have several apps on my phone.  Several of them have avenues for suggestions.  Many times, I have sent them suggestions and the suggestion will show up in an update within a month (they even send me a notice telling me an update is available).  This is on FREE apps on my phone. Inventor is a long way from being FREE.  My company just paid over $30k in subscriptions renewals and we have to put up with crap like this.  This has got to get better.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.