Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
KobusE
Posts: 197
Registered: ‎10-01-2006
Message 41 of 80 (931 Views)

Re: Project file reverting to Default???

01-29-2011 08:54 AM in reply to: pdnm1

I have the same problem, have not seen or heard from other users in the company as I work on-site, but as stated it happens when I start IV first time in the morning or have to quit for some reason and restart it.

 

Kobus

 

Inventor 2011 Pro

Windows 7 64bit

4 Gig Ram

500 mB Nvidia

Active Contributor
michaeldavis7418
Posts: 41
Registered: ‎01-17-2011
Message 42 of 80 (903 Views)

Re: Project file reverting to Default???

01-31-2011 05:58 AM in reply to: mthomas

All have Power User rights or better

 

1 session of IV is running at a time. It usually happens when you close down IV, come back and start it and the IPJ reverts back to the Default.ipj

 

I'm talking to others I know up in Michigan who are seeing this as well, but aren't on the IV boards.

 

M

Michael Davis
Charlotte, NC

Work ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit ~ i7 20gb
Nvidia Quadro FX 1700

Home ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit i7 - 16gb
Nividia GeForce 9800 GT 1GB
240g Kingston HyperX SSD
*Pro
Dennis_Jeffrey
Posts: 1,369
Registered: ‎12-15-2003
Message 43 of 80 (876 Views)

Re: Project file reverting to Default???

01-31-2011 10:23 PM in reply to: michaeldavis7418

This sounds like Inventor is unable to find the selected and stored ipj, so it's reverting to the Default. I'd look at where and how the IPJ .lnk files are being stored and used.

 

I'm still unable to duplicate this issue on my systems or customer systems.  I've tested on WinXP-32, WinXP-64, Win7-64 and Vista-32.

 

How many of you are storing the IPJ files on a server or different computer?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
____________________________________________________________
Dennis Jeffrey, Author and Manufacturing Trainer, Autodesk Inventor Certified Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified Expert
Autodesk Silver Manufacturing Partner

Subscribe to the free digital "The Creative Inventor Magazine" now available at: http://teknigroup....

XP64 SP2, GeForce 9800GT-1GB, Driver: 6.14.12.7061, 8GB Ram, AMD Athlon II 3.2 Ghz
Laptop: Win7-64 Pro, 4GB, ATI Graphics on board, 2012 Ultimate, IV2011 or 2010 Pro, all SP's
Distinguished Contributor
KobusE
Posts: 197
Registered: ‎10-01-2006
Message 44 of 80 (873 Views)

Re: Project file reverting to Default???

01-31-2011 11:05 PM in reply to: KobusE

Hi Dennis,

We are a small group doing site as-built working, using Inventor to model as we go along.  We have created a local Vault, running on my pc, linked through a local hub.  All three IV installations are doing the same thing. 

1. We set the working folder (through Vault) as C:\Working Folder\[Project number/name]

2. All pc's are running on Windows 7 64 bit, 4 Gig Ram, 256 Mb Nvidia cards, IV 2011 Professional

3. Our ipj files does not disappear, all that happens is that the project defaults to the "Default" project when you restart IV - you do not need to reboot the machine.

4. Vault operates correctly, all the machines can access it, check in, check out, etc. without a problem.

 

Hope this sheds more light on the problem.

 

Regards

 

Kobus

Active Contributor
michaeldavis7418
Posts: 41
Registered: ‎01-17-2011
Message 45 of 80 (861 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 03:54 AM in reply to: KobusE

This is only on the Windows 7/64 bit pc's ....

Michael Davis
Charlotte, NC

Work ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit ~ i7 20gb
Nvidia Quadro FX 1700

Home ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit i7 - 16gb
Nividia GeForce 9800 GT 1GB
240g Kingston HyperX SSD
Distinguished Contributor
iamerm
Posts: 216
Registered: ‎12-01-2003
Message 46 of 80 (849 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 04:28 AM in reply to: KobusE

We continue to experience the same issue.  As mentioned by others, the project defaults to the "Default" project when IV is restarted or when the computer is restarted.  For us, it's not consistent - it seems random, although frequent.  I suppose we'll have to get into the habit of setting our project file before we start working.

 

Also, for us, this only happens on Windows 7 64 bit machines.  We have not changed our setup in any way from previous installations.  It just started to happen to each user as we gradually upgraded our machines.

Active Contributor
michaeldavis7418
Posts: 41
Registered: ‎01-17-2011
Message 47 of 80 (846 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 04:31 AM in reply to: mthomas

Exactly, it's completely random. This morning 2 out of 4 pc's in the room reverted back to the default IPJ.

 

Curious if this is just a W7/64 bit issue

Michael Davis
Charlotte, NC

Work ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit ~ i7 20gb
Nvidia Quadro FX 1700

Home ~ Inventor Ultimate 2013 SP1.1
Win 7 64bit i7 - 16gb
Nividia GeForce 9800 GT 1GB
240g Kingston HyperX SSD
*Pro
Dennis_Jeffrey
Posts: 1,369
Registered: ‎12-15-2003
Message 48 of 80 (834 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 05:34 AM in reply to: KobusE

I'm not saying that they dissapear completely. However, they may appear "gone" to Inventor, if the  network card is in a "sleep" mode. As I've been unable to duplicate this issue, I'm having to grasp at straws, looking outside the box.  It might be an area to investigate

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
____________________________________________________________
Dennis Jeffrey, Author and Manufacturing Trainer, Autodesk Inventor Certified Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified Expert
Autodesk Silver Manufacturing Partner

Subscribe to the free digital "The Creative Inventor Magazine" now available at: http://teknigroup....

XP64 SP2, GeForce 9800GT-1GB, Driver: 6.14.12.7061, 8GB Ram, AMD Athlon II 3.2 Ghz
Laptop: Win7-64 Pro, 4GB, ATI Graphics on board, 2012 Ultimate, IV2011 or 2010 Pro, all SP's
Member
belmore
Posts: 5
Registered: ‎09-21-2006
Message 49 of 80 (825 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 05:55 AM in reply to: KobusE

Our project file on each of our machines is located on the local hard drive: C:\1_Vault_Local\Engineer.ipj. Windows 7 64. Vault is on it's own dedicated server. Inventor 2011 will at times revert back to the default project file, random.

 

Brent Elmore

Banjo Corporation

Valued Contributor
kprom
Posts: 64
Registered: ‎08-27-2009
Message 50 of 80 (818 Views)

Re: Project file reverting to Default???

02-01-2011 06:18 AM in reply to: pdnm1

We are experiencing this problem as well.  Also, possibly related, our application options are randomly changed or reset.  One user experiences a daily reset of his application options.  Our project is local and a shared Vault project. C:/Work/Designs/

 

Inventor 2011 64bit

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.