Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
khosking
Posts: 39
Registered: ‎01-15-2009
Message 1 of 19 (749 Views)

Post your "One Button"!

749 Views, 18 Replies
11-08-2012 08:11 PM

As an Inventor user, what's that one button you'd love to use to make life soooo much easier when using Inventor?

 

Here's one to get things started;

 

 

So what's that one button that you've been wanting for ever? Post it here!

 

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,483
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 19 (739 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-08-2012 09:15 PM in reply to: khosking

"Save"

 

the more I save, the more stable IV is.

 

When working with large assemblies, the "Re-Order" ipt's within the browser window to be sorted in Part-Number sequence.

 

Waiting for the "Control ^C" button to halt a command.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 344.75
SpacePilot Pro 10.2.0 / 17.2.0.11011 / 4.17
Delta Tau Chi ΔΤΧ
*Expert Elite*
cbenner
Posts: 3,421
Registered: ‎04-06-2010
Message 3 of 19 (689 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-09-2012 07:35 AM in reply to: blair

I'd love a button that automatically performs an UNDO, back the point where I first screwed up!  Have to be a pretty intuitive button, I'll grant that.

ChrisB

ADSK_Expert_Elite_Icon_S_Color_Blk.png

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Thank you! :smileyhappy:

http://cadtipstricks.wordpress.com//


   

*Pro
jletcher
Posts: 1,983
Registered: ‎05-18-2011
Message 4 of 19 (654 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-09-2012 10:27 AM in reply to: cbenner

No that would be easy just make it a history undo button like excel.. Easy


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
*Expert Elite*
cbenner
Posts: 3,421
Registered: ‎04-06-2010
Message 5 of 19 (648 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-09-2012 10:29 AM in reply to: jletcher

It was merely a misguided attempt at Friday humor. 

ChrisB

ADSK_Expert_Elite_Icon_S_Color_Blk.png

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Thank you! :smileyhappy:

http://cadtipstricks.wordpress.com//


   

*Pro
jletcher
Posts: 1,983
Registered: ‎05-18-2011
Message 6 of 19 (644 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-09-2012 10:34 AM in reply to: cbenner

Oh lol....


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Contributor
MSengr
Posts: 12
Registered: ‎05-23-2012
Message 7 of 19 (631 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-09-2012 11:11 AM in reply to: blair

I agree with blair, a button to sort items in the browser pane in part number sequence would be awesome. I use a macro to do this currently, but it is limited by the fact that you can't move component patterns within the browser. It would also be nice to be able to sort items in my .ipt broswer pane as well.

New Member
stephen.wood-davies
Posts: 1
Registered: ‎11-14-2012
Message 8 of 19 (490 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-14-2012 09:33 PM in reply to: blair

Try this peice of iLogic code.......works a treat in ordering parts in an assembly to be numerical and alphabetical....

Contributor
MSengr
Posts: 12
Registered: ‎05-23-2012
Message 9 of 19 (443 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-15-2012 06:14 AM in reply to: stephen.wood-davies

This is good. I believe it's using the same "AlphaSortComponents" that I'm using, but this is a little cleaner than mine. Unfortunately, it still fails for me when component patterns are present in the browser pane.

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,483
Registered: ‎11-13-2006
Message 10 of 19 (420 Views)

Re: Post your "One Button"!

11-15-2012 11:22 AM in reply to: khosking

I guess I should have been clearer, I do use the "Sort" button within the Productivity Panel alot. I like to keep my items within a IAM file sorted in the browser alpha-numerically. It's much easier to find items.

 

Still waiting for the "Easy" button!

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 344.75
SpacePilot Pro 10.2.0 / 17.2.0.11011 / 4.17
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.