Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Member
jfildes
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2012
Message 1 of 4 (301 Views)

One part multiple lengths?

301 Views, 3 Replies
06-25-2012 02:12 PM

Hello, hoping someone can help me out. I'm creating an assembly and in this assembly I need to add some foam pieces. These pieces are the exact same part number but can vary in length. How can I make such a part so that i can insert it into an assembly multiple times but have different lengths? I'd rather not make multiple pieces of foam for every single assembly for all of our product lines and am kind of loooking for the "one foam to rule them all" option. I would assume this would be an ilogic component I would have to create, but i haven't really made a part like that yet. Any advice would be appreciated. Thanks in advance

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,947
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 4 (293 Views)

Re: One part multiple lengths?

06-25-2012 03:20 PM in reply to: jfildes

You can do this with an iPart without having to getting into iLogic.

Could probably do it with Frame Generator custom profile as well, but that takes a bit more knowledge.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
jfildes
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2012
Message 3 of 4 (267 Views)

Re: One part multiple lengths?

06-26-2012 06:03 AM in reply to: JDMather

Thanks, I figured something along those lines would work but wasn't sure how. Now I have my iPart and am able to enter a custom length when i place the part and it shows up in the BOM as the correct part number. is there an easy way to have it display the length in the BOM instead of the count of 1? 

Product Support
dave.anderson
Posts: 193
Registered: ‎10-25-2006
Message 4 of 4 (229 Views)

Re: One part multiple lengths?

07-10-2012 12:51 PM in reply to: jfildes

You can change the properties of the BOOM to reflect the G_L (length) value instead of the occurrence. There are many explanations out there on how. Here's one: http://inventortrenches.blogspot.com/2011/03/understanding-autodesk-inventor-frame.html



Dave Anderson
Premium Support Analyst – DLS Mechanical Design
Autodesk, Inc.


If I have answered your question, please "Accept Solution" so others may benefit as well.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!