Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
*Caldwell, Larry
Message 1 of 13 (52 Views)

Old MDT4 file thinks it's Autocad

52 Views, 12 Replies
11-20-2002 10:24 AM
Trying to revive an old MDT4 (maybe even MDT3)
file into Inventor I saved the file in MDT6 then tried to open it in Inventor.
The options dialog insist that it's an AutoCAD file and won't select MDT so I
can import it as a 3D model. Guess I'm lost now. Anyone know what I need to do
to import this file?

~Larry
*Keller, Kent
Message 2 of 13 (52 Views)

Re: Old MDT4 file thinks it's Autocad

11-20-2002 11:07 AM in reply to: *Caldwell, Larry
Larry Did you try having the file open in MDT and then importing it into
Inventor? If all else fails and you don't need the features then use
amacisout to save it to a sat file. Or post it to CF and I will try to
give it a shot

--
Kent Keller
Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program

http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm

"Larry Caldwell" wrote in message
news:B8C75D5CC7CF61613EB1EFF72088F439@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Trying to revive an old MDT4 (maybe even MDT3) file into Inventor I saved
the file in MDT6 then tried to open it in Inventor. The options dialog
insist that it's an AutoCAD file and won't select MDT so I can import it as
a 3D model. Guess I'm lost now. Anyone know what I need to do to import this
file?
> ~Larry
*Caldwell, Larry
Message 3 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 11:27 AM in reply to: *Caldwell, Larry
Thanks Kent! I'wz hop'n you might want to see if it can be done. I knew if
it can be done, you can do it.When I had it open in MDT it wouldn't allow me
to import it. Translator is loaded. Like I said, I'm lost.
~Larry

"Kent Keller" wrote in message
news:1B2600E9660C1EFFA979F2CFA6BB2AD4@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Larry Did you try having the file open in MDT and then importing it into
> Inventor? If all else fails and you don't need the features then use
> amacisout to save it to a sat file. Or post it to CF and I will try to
> give it a shot
>
> --
> Kent Keller
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
>
> http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm
>
> "Larry Caldwell" wrote in message
> news:B8C75D5CC7CF61613EB1EFF72088F439@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Trying to revive an old MDT4 (maybe even MDT3) file into Inventor I
saved
> the file in MDT6 then tried to open it in Inventor. The options dialog
> insist that it's an AutoCAD file and won't select MDT so I can import it
as
> a 3D model. Guess I'm lost now. Anyone know what I need to do to import
this
> file?
> > ~Larry
>
>
*Caldwell, Larry
Message 4 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 12:52 PM in reply to: *Caldwell, Larry
That file looks really whacked to me. No idea how it got that way. Don't
waste a bunch of time on it, Kent, I can redraw it in IV; probably better
than an import anyway.
~Larry

"Kent Keller" wrote in message
news:1B2600E9660C1EFFA979F2CFA6BB2AD4@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Larry Did you try having the file open in MDT and then importing it into
> Inventor? If all else fails and you don't need the features then use
> amacisout to save it to a sat file. Or post it to CF and I will try to
> give it a shot
>
> --
> Kent Keller
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
>
> http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm
>
> "Larry Caldwell" wrote in message
> news:B8C75D5CC7CF61613EB1EFF72088F439@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Trying to revive an old MDT4 (maybe even MDT3) file into Inventor I
saved
> the file in MDT6 then tried to open it in Inventor. The options dialog
> insist that it's an AutoCAD file and won't select MDT so I can import it
as
> a 3D model. Guess I'm lost now. Anyone know what I need to do to import
this
> file?
> > ~Larry
>
>
*Howard, Jeff
Message 5 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 02:43 PM in reply to: *Caldwell, Larry
Hi, Larry.

I opened the dwg, AMUPDATE > ALL, updated the scenes and layouts, audit (5
errors), purged. It translated more or less ok (think I saw some flagged
features as it was processing). It's 3.6 MB zipped. I can email if you want
it.

Jeff
==================

"Larry Caldwell" wrote in message
news:FDFF7C72BE0896BAA2CF64CE9850C579@in.WebX.maYIadrTaRb...
That file looks really whacked to me. No idea how it got that way. Don't
waste a bunch of time on it, Kent, I can redraw it in IV; probably better
than an import anyway.
~Larry
*Keller, Kent
Message 6 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 02:58 PM in reply to: *Caldwell, Larry
I guess I can kill the task then 8^))

--
Kent Keller
Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program

http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm

"Jeff Howard" wrote in message
news:4EF824A19FD33124BC264C902AFCAA72@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Hi, Larry.
>
> I opened the dwg, AMUPDATE > ALL, updated the scenes and layouts, audit (5
> errors), purged. It translated more or less ok (think I saw some flagged
> features as it was processing). It's 3.6 MB zipped. I can email if you
want
> it.
>
> Jeff
> ==================
*Howard, Jeff
Message 7 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 03:23 PM in reply to: *Caldwell, Larry
Ack! Sorry, Kent. Didn't think you'd still be up.

=====================

"Kent Keller" wrote in message
news:72D63D62E4695F028EAC3B1767452C48@in.WebX.maYIadrTaRb...
I guess I can kill the task then 8^))
*Caldwell, Larry
Message 8 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 08:22 PM in reply to: *Caldwell, Larry
Yes, by all means Jeff, send it. And thanks! Something must be whacked on my
MDT. I do an update all, one error on audit and everything in the browser is
unavailable; all grayed out, and it thinks the drawings are still not
updated. Re open the original, features available in the browser, try it
again, same result. ... cob webs ... it's probably full of cob webs.
~Larry

"Jeff Howard" wrote in message
news:4EF824A19FD33124BC264C902AFCAA72@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Hi, Larry.
>
> I opened the dwg, AMUPDATE > ALL, updated the scenes and layouts, audit (5
> errors), purged. It translated more or less ok (think I saw some flagged
> features as it was processing). It's 3.6 MB zipped. I can email if you
want
> it.
>
> Jeff
> ==================
>
> "Larry Caldwell" wrote in message
> news:FDFF7C72BE0896BAA2CF64CE9850C579@in.WebX.maYIadrTaRb...
> That file looks really whacked to me. No idea how it got that way. Don't
> waste a bunch of time on it, Kent, I can redraw it in IV; probably better
> than an import anyway.
> ~Larry
>
>
>
>
*Keller, Kent
Message 9 of 13 (52 Views)

Re:

11-20-2002 11:12 PM in reply to: *Caldwell, Larry
One odd thing when I did it. I just opened the MDT file straight from OE,
so when I went to do a update all it warned me that it was read only. So I
saved it to a folder, closed MDT and reopened it just to be sure, then
transferred it to Inventor. When Inventor was done, it had the IAM open in
it. I hit save and it asked me for a name?? I let it take the default name
which was already in the folder. It said it couldn't save it to that name
because it that file was in use..... well no duh... it was the file I was
trying to save. I don't think I have ever had that one happen before??

--
Kent Keller
Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program

http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm

"Larry Caldwell" wrote in message
news:39AF6FF9D98DBDEFF8443A5028F30F34@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Yes, by all means Jeff, send it.
*Caldwell, Larry
Message 10 of 13 (52 Views)

Re:

11-21-2002 01:05 AM in reply to: *Caldwell, Larry
I'm going to reinstall MDT and see if I can get it to translate too. It came
in but there is stuff missing; probably from my poor modeling job. Think
that was one of the first projects I did in MDT. It had the Read Only tick
checked in the attributes dialog because I took it off of CD and didn't
un-tick the one I sent I'd guess. Thanks for taking a shot at it. If you
still have it, how about sending me a copy so I can compare the two imports
and see if they are the same. Thanks!
~Larry

"Kent Keller" wrote in message
news:F0120084D0AEC28CB82914E85894F9B1@in.WebX.maYIadrTaRb...
> One odd thing when I did it. I just opened the MDT file straight from
OE,
> so when I went to do a update all it warned me that it was read only. So
I
> saved it to a folder, closed MDT and reopened it just to be sure, then
> transferred it to Inventor. When Inventor was done, it had the IAM open
in
> it. I hit save and it asked me for a name?? I let it take the default
name
> which was already in the folder. It said it couldn't save it to that name
> because it that file was in use..... well no duh... it was the file I was
> trying to save. I don't think I have ever had that one happen before??
>
> --
> Kent Keller
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
>
> http://www.MyMcad.com/KWiK/Mcad.htm
>
> "Larry Caldwell" wrote in message
> news:39AF6FF9D98DBDEFF8443A5028F30F34@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Yes, by all means Jeff, send it.
>
>
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.