Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Product Support
jon.dean
Posts: 184
Registered: ‎06-02-2010
Message 11 of 15 (197 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-27-2012 06:36 AM in reply to: tdswanson

It is the same for all standards, you can only pick one o-ring, you change the size dynamically.

I agree it is a little tricky but possible. It will cut the groove for you.

Give it a try.

Jon



Jon Dean

Distinguished Contributor
tdswanson
Posts: 143
Registered: ‎03-07-2012
Message 12 of 15 (195 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-27-2012 06:48 AM in reply to: jon.dean

Yes, I've experimented now and found this to be true.  It's a little strange to have the list available to you and not be able to use it at all.

 

When I was trying to do this, I was creating a seal on a fairly large diameter, so I was zoomed out quite a ways.  So the little tiny oring comes in and the glyphs are so small that I wouldn't have thought to zoom way in and have to drag it all the way out.

 

Nonetheless, I'm glad to have the issue resolved.

 

Any provisions coming up for dovetail and/or half-dovetail grooves?  Turns out, I rarely ever use a "regular" groove because we need the seal retention provided by the dovetail.

 

Thank you all for your help!

********************************************************
Inventor 2015 64-bit
Win 7 Pro 64-bit SP1
Product Support
jon.dean
Posts: 184
Registered: ‎06-02-2010
Message 13 of 15 (185 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-30-2012 06:39 AM in reply to: tdswanson

I think over the last couple of releases we have not seen a lot of change in the O-Ring section of the Design Acceleerators. I can open a Wish on your behalf, hopefully development will review the wish.

Jon



Jon Dean

Active Contributor
sgold
Posts: 44
Registered: ‎05-22-2012
Message 14 of 15 (147 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

12-12-2012 09:08 AM in reply to: jon.dean

I just messed with this for the first time.  I wouldn't consider it goofy, it downright SUCKS to drag the handles.  If I actually had some control over the handles it would be great to size as you drag, but I could never get it to just stop on the dimension I wanted without lots of trial and error.  Have both capabilities would be good, drag handles or specify from a list of all available sizes.  So enhancement (more like fix it) would be nice for the axial selection.

 

--Scott

Scott G.

Using Inventor 2013/2014 and Vault Basic since 2012
Using Simulation Flow 360 since 2013 (sparingly, bear with me please)
6 years Solidworks (v2006-v2010)
10 years Pro-Engineer (v13-WF2) w/ Intralink (2.0-3.0) w/ Pro/Mechanica
2 years of Mechanical Desktop
AutoCAD since R12
First professional CAD: DrafixCAD
Active Contributor
sgold
Posts: 44
Registered: ‎05-22-2012
Message 15 of 15 (145 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

12-12-2012 10:08 AM in reply to: sgold

AH, here's an improvment.  Doesn't tell you, but you can double click the drag arrow to select a size from the drop down, and it looks like the drop down provides all available sizes!

 

--Scott

Scott G.

Using Inventor 2013/2014 and Vault Basic since 2012
Using Simulation Flow 360 since 2013 (sparingly, bear with me please)
6 years Solidworks (v2006-v2010)
10 years Pro-Engineer (v13-WF2) w/ Intralink (2.0-3.0) w/ Pro/Mechanica
2 years of Mechanical Desktop
AutoCAD since R12
First professional CAD: DrafixCAD
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.