Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Product Support
jon.dean
Posts: 193
Registered: ‎06-02-2010
Message 11 of 15 (200 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-27-2012 06:36 AM in reply to: tdswanson

It is the same for all standards, you can only pick one o-ring, you change the size dynamically.

I agree it is a little tricky but possible. It will cut the groove for you.

Give it a try.

Jon



Jon Dean

Distinguished Contributor
tdswanson
Posts: 148
Registered: ‎03-07-2012
Message 12 of 15 (198 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-27-2012 06:48 AM in reply to: jon.dean

Yes, I've experimented now and found this to be true.  It's a little strange to have the list available to you and not be able to use it at all.

 

When I was trying to do this, I was creating a seal on a fairly large diameter, so I was zoomed out quite a ways.  So the little tiny oring comes in and the glyphs are so small that I wouldn't have thought to zoom way in and have to drag it all the way out.

 

Nonetheless, I'm glad to have the issue resolved.

 

Any provisions coming up for dovetail and/or half-dovetail grooves?  Turns out, I rarely ever use a "regular" groove because we need the seal retention provided by the dovetail.

 

Thank you all for your help!

********************************************************
Inventor 2015 64-bit
Win 7 Pro 64-bit SP1
Product Support
jon.dean
Posts: 193
Registered: ‎06-02-2010
Message 13 of 15 (188 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

07-30-2012 06:39 AM in reply to: tdswanson

I think over the last couple of releases we have not seen a lot of change in the O-Ring section of the Design Acceleerators. I can open a Wish on your behalf, hopefully development will review the wish.

Jon



Jon Dean

Active Contributor
sgold
Posts: 44
Registered: ‎05-22-2012
Message 14 of 15 (150 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

12-12-2012 09:08 AM in reply to: jon.dean

I just messed with this for the first time.  I wouldn't consider it goofy, it downright SUCKS to drag the handles.  If I actually had some control over the handles it would be great to size as you drag, but I could never get it to just stop on the dimension I wanted without lots of trial and error.  Have both capabilities would be good, drag handles or specify from a list of all available sizes.  So enhancement (more like fix it) would be nice for the axial selection.

 

--Scott

Scott G.

Using Inventor 2013/2014 and Vault Basic since 2012
Using Simulation Flow 360 since 2013 (sparingly, bear with me please)
6 years Solidworks (v2006-v2010)
10 years Pro-Engineer (v13-WF2) w/ Intralink (2.0-3.0) w/ Pro/Mechanica
2 years of Mechanical Desktop
AutoCAD since R12
First professional CAD: DrafixCAD
Active Contributor
sgold
Posts: 44
Registered: ‎05-22-2012
Message 15 of 15 (148 Views)

Re: O-Ring Generator Only Showing One Size, regardless of type?

12-12-2012 10:08 AM in reply to: sgold

AH, here's an improvment.  Doesn't tell you, but you can double click the drag arrow to select a size from the drop down, and it looks like the drop down provides all available sizes!

 

--Scott

Scott G.

Using Inventor 2013/2014 and Vault Basic since 2012
Using Simulation Flow 360 since 2013 (sparingly, bear with me please)
6 years Solidworks (v2006-v2010)
10 years Pro-Engineer (v13-WF2) w/ Intralink (2.0-3.0) w/ Pro/Mechanica
2 years of Mechanical Desktop
AutoCAD since R12
First professional CAD: DrafixCAD
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.