Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
DMRichardson
Posts: 19
Registered: ‎04-23-2010
Message 1 of 5 (243 Views)
Accepted Solution

No ribbon bar change on new part start up.

243 Views, 4 Replies
10-11-2012 03:46 AM

Hello,

 

When i place a new part (N) it jumps straight to the sketch, which is good, but it does not show the sketch icons in the ribbon bar.

 

Is it something to do with the template? i tried saving the template with a diferent sketch but no luck.

 

Thanks

 

David Richardson.

Regards
David Richardson

hi,

at least for inventor 2012, i have seen this from time to time during in place edit from within a parent assy.

 

from what i can gather i think it is a bug that was supposedly fixed in the latest service pack however i saw it again last night.

 

it is inconsisten and sometimes when i see this, i have trouble returning to the finish edit via normal commands. it actually takes a double click on the top level assembly to get back to a normal state. if you then enter into edit in place on the part that was just created, and then edit the sketch, the ribbon acts as it should.

 

i am yet to resolve this as it does not seem consistent, at least for me working from several computers from time to time, even though they all have the same service pack etc.

 

one thing i did notice though is a setting inside the application options as per the attached image. setting no sketch causes the issue, and choosing the sketch on "whatever plane you prefer" seems to resolve at least part of the issue.

 

if you have the "no sketch" option chosen already maybe try changing it and let me know how it goes...

*Expert Elite*
Mark_Wigan
Posts: 460
Registered: ‎03-07-2006
Message 2 of 5 (237 Views)

Re: No ribbon bar change on new part start up.

10-11-2012 05:17 AM in reply to: DMRichardson

hi,

at least for inventor 2012, i have seen this from time to time during in place edit from within a parent assy.

 

from what i can gather i think it is a bug that was supposedly fixed in the latest service pack however i saw it again last night.

 

it is inconsisten and sometimes when i see this, i have trouble returning to the finish edit via normal commands. it actually takes a double click on the top level assembly to get back to a normal state. if you then enter into edit in place on the part that was just created, and then edit the sketch, the ribbon acts as it should.

 

i am yet to resolve this as it does not seem consistent, at least for me working from several computers from time to time, even though they all have the same service pack etc.

 

one thing i did notice though is a setting inside the application options as per the attached image. setting no sketch causes the issue, and choosing the sketch on "whatever plane you prefer" seems to resolve at least part of the issue.

 

if you have the "no sketch" option chosen already maybe try changing it and let me know how it goes...

best regards,
- Mark

(Kudo or Tag if Solved - it may help others)

PDSU 2015 Windows 8.1, 64bit.

Contributor
DMRichardson
Posts: 19
Registered: ‎04-23-2010
Message 3 of 5 (229 Views)

Re: No ribbon bar change on new part start up.

10-11-2012 05:37 AM in reply to: Mark_Wigan
Yes, I've come across that one too, this is not quite the same as I don't have any other issue other than the lack of sketch options. When I exit and enter the sketch again it acts as normal. Thanks David
Regards
David Richardson
Contributor
DMRichardson
Posts: 19
Registered: ‎04-23-2010
Message 4 of 5 (226 Views)

Re: No ribbon bar change on new part start up.

10-11-2012 05:47 AM in reply to: Mark_Wigan

Sorry, the email i got didn't contain your full answer,

 

That solves it, thanks!

Regards
David Richardson
*Expert Elite*
Mark_Wigan
Posts: 460
Registered: ‎03-07-2006
Message 5 of 5 (223 Views)

Re: No ribbon bar change on new part start up.

10-11-2012 05:50 AM in reply to: DMRichardson

excellent,

 

thanks for the feedback

best regards,
- Mark

(Kudo or Tag if Solved - it may help others)

PDSU 2015 Windows 8.1, 64bit.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!