Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
swallowsc
Posts: 16
Registered: ‎08-24-2010
Message 1 of 8 (640 Views)
Accepted Solution

Need to add/constrain a general table in the border template.

640 Views, 7 Replies
09-07-2010 06:24 AM

I'm new to Inventor and this is a problem I can't figure out.  I need create and add a table to a drawing.  But the company is strict and wants the table to be a exact distance from a particular point on the border template.  So when I go to edit definition of the border the option to insert a table is grayed out.  And if I put it on the drawing like a view there is no way to pick up the border point to dimension.

 

Is there some trick I'm missing to add the table and constrain it to the border?  It seems like a simple task.

*Expert Elite*
mcgyvr
Posts: 6,854
Registered: ‎12-01-2004
Message 2 of 8 (633 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 06:56 AM in reply to: swallowsc

You are not missing anything. Currently there is no way to add  a dimension to a general table that dimensions off the border. I'd have the company standards rewritten to work WITH your programs capability and not against it. You can have the tables snap to border lines though so maybe you can add some border lines to indicate where it should snap too. Or create a sketched symbol that represents the "distance" and use that during table placement then just turn it off.

 

Many little tricks but the correct way to tackle this problem is to address the company standards and have them modified to allow a table to be snapped to existing border lines. Any workaround you do will simply add time that shouldn't be needed with a simple rewrite of the out of data standard

 

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

Down with IDW/DWG files..... Long live 3D PMI... Hurry it up already..
-------------------------------------------------------------------------------------
2015 Product Design Suite Ultimate
Windows 7 64 bit
Core i7 4820k processor (OC'd to 4.4Ghz), Nvidia GTX 770, 16G RAM


Mentor
Mike_Maenpaa
Posts: 183
Registered: ‎09-23-2008
Message 3 of 8 (623 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 07:48 AM in reply to: swallowsc

What version are you using?

 

In the Inventor 2010 Programming Help Sample Code section, there is a macro which will insert a custom table on the drawing. You could modify the code to insert it at the point you need it to be at.

 

Mike

 

Contributor
swallowsc
Posts: 16
Registered: ‎08-24-2010
Message 4 of 8 (613 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 08:11 AM in reply to: Mike_Maenpaa

I'm using 2011.  I've used macros in SolidWorks for several years but I will have to read up on using them with Inventor. 

 

Valued Mentor
delineryan
Posts: 352
Registered: ‎10-28-2009
Message 5 of 8 (609 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 08:15 AM in reply to: swallowsc

You can add a connection point you your border, place a point, dimension it, the set the properties to connection point, see picture.

 

 

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ryan
Inventor Version:
Build: 535, Release: 2011 SSR - Date: Fri 08/20/2010
64-Bit Edition - 8192.00 GB
Dell Precision T3500
Intel(R) Xeon(R) CPU W3540 @ 2.93GHz (8 CPUs), ~2.9GHz
6.00 GB RAM
Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2
NVIDIA Quadro FX 1800 8.17.0012.5849
Contributor
swallowsc
Posts: 16
Registered: ‎08-24-2010
Message 6 of 8 (597 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 08:59 AM in reply to: delineryan

Sorry if I'm overlooking it.  But how do I set up the connection point on the inserted table so I can tell it to snap to the connection point I've created on the border template?  When I bring in a general table on the drawing the insertion point is defaulted to the top left corner where I want it.  But it dosen't snap to the connection point I created within the border. 

Valued Mentor
delineryan
Posts: 352
Registered: ‎10-28-2009
Message 7 of 8 (594 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-07-2010 09:04 AM in reply to: swallowsc

You can just place the bale anywhere then move it over so it is close to the connection point, it will snap to the point.  I am not sure if you can set the default snap on a general table?

 

 

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ryan
Inventor Version:
Build: 535, Release: 2011 SSR - Date: Fri 08/20/2010
64-Bit Edition - 8192.00 GB
Dell Precision T3500
Intel(R) Xeon(R) CPU W3540 @ 2.93GHz (8 CPUs), ~2.9GHz
6.00 GB RAM
Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2
NVIDIA Quadro FX 1800 8.17.0012.5849
Contributor
swallowsc
Posts: 16
Registered: ‎08-24-2010
Message 8 of 8 (551 Views)

Re: Need to add/constrain a general table in the border template.

09-08-2010 06:58 AM in reply to: delineryan

I was having issues putting in a point on the border template and adding a connection point to grab the inserted table.  But I think the center point option may have been causing the issues for me snapping the table within the drawing.

 

Thanks

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.