Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
TC
Active Member
TC
Posts: 7
Registered: ‎12-11-2002
Message 11 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:24 AM in reply to: TC
I will try the generic video driver and see if that helps. i will let you know. also i have copied the files from the server to my local drive to migrate.
thanks
tc
*>, Dominique
Message 12 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:24 AM in reply to: TC
I don't understand why the video setting is
important. When inventor migrate the files with the migrate tools, inventor
is not open on the screen...

I have migrate all of my files.

 

3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512 MB
RAM


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
"Sean Dotson" <sean at sdotson dot com> a écrit dans le message de
news:
href="mailto:1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb">1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713C...
...

If this is true then this may be his
problem.  Notice the first post.  ATI video card..


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the Inventor
FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

I think someone from autodesk suggested
changing the hardware acceleration to Microsoft generic (lowest setting)
then running the utility.  Has to be worth a try.  It did work on
one of my assemblies.

 

Kathy Johnson


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
The
files i started with were just steel shapes at different lengths. one comp
freezes after doing 6 files
and the other after 8. i haven't even got
to the large files
of unit assemblies or weldments yet. right now just
trying to do steel shapes and fastners. you can have the same part

saved as 7 different names and it will freeze up after trying to
migrate the 6th one every time. i let it set for over an hour and
nothing.....
*Allen, Albert
Message 13 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:33 AM in reply to: TC
As far as I can tell Inventor opens up for each
migration and if Inventor is on then video is important.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

I don't understand why the video setting is
important. When inventor migrate the files with the migrate tools,
inventor is not open on the screen...

I have migrate all of my files.

 

3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512
MB RAM


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
"Sean Dotson" <sean at sdotson dot com> a écrit dans le message
de news:
href="mailto:1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb">1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F71...
...

If this is true then this may be his
problem.  Notice the first post.  ATI video card..


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the
Inventor FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

I think someone from autodesk suggested
changing the hardware acceleration to Microsoft generic (lowest setting)
then running the utility.  Has to be worth a try.  It did work
on one of my assemblies.

 

Kathy Johnson


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
The
files i started with were just steel shapes at different lengths. one
comp freezes after doing 6 files
and the other after 8. i haven't
even got to the large files
of unit assemblies or weldments yet.
right now just trying to do steel shapes and fastners. you can have the
same part
saved as 7 different names and it will freeze up after
trying to migrate the 6th one every time. i let it set for over an hour
and
nothing.....
*>, Dominique
Message 14 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:40 AM in reply to: TC
During the migration, to inventor is launched in
bottom of task but on no account it appears to the screen.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

As far as I can tell Inventor opens up for each
migration and if Inventor is on then video is important.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

I don't understand why the video setting is
important. When inventor migrate the files with the migrate tools,
inventor is not open on the screen...

I have migrate all of my files.

 

3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512
MB RAM


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
"Sean Dotson" <sean at sdotson dot com> a écrit dans le message
de news:
href="mailto:1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb">1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F...
...

If this is true then this may be his
problem.  Notice the first post.  ATI video card..


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the
Inventor FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

I think someone from autodesk suggested
changing the hardware acceleration to Microsoft generic (lowest setting)
then running the utility.  Has to be worth a try.  It did work
on one of my assemblies.

 

Kathy Johnson


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
The
files i started with were just steel shapes at different lengths. one
comp freezes after doing 6 files
and the other after 8. i haven't
even got to the large files
of unit assemblies or weldments yet.
right now just trying to do steel shapes and fastners. you can have
the same part
saved as 7 different names and it will freeze up
after trying to migrate the 6th one every time. i let it set for over
an hour and
nothing.....
*Fulford, Drew
Message 15 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:48 AM in reply to: TC
If you look at any migrated files you will see that the preview bmp is
updated to reflect the new background that you have configured in R6,
therefore there is some background video interaction going on, whether you
the user actually sees it or not is a moot point.

IMHO, if the card is not certified, it shouldnt be on the machine. period.

- drew

--
Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
Corporate: http://www.solidcadcam.com/

Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
Visit my MCAD website @ http://www.mymcad.com/



"Dominique >" < wrote in message
news:3E9A23312589AEA72E98A5EBFC49AD2A@in.WebX.maYIadrTaRb...
> I don't understand why the video setting is important. When inventor
migrate the files with the migrate tools, inventor is not open on the
screen...
> I have migrate all of my files.
>
> 3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512 MB RAM
> "Sean Dotson" a écrit dans le message de news:
1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb...
> If this is true then this may be his problem. Notice the first post.
ATI video card..
>
> --
> Sean Dotson, PE
> http://www.sdotson.com
> Check the Inventor FAQ for most common questions
> http://www.sdotson.com/faq.html
> -----------------------------------------
> "KJohnson" wrote in message
news:146F51829BBC3B107CEA4A7C9FA5A632@in.WebX.maYIadrTaRb...
> I think someone from autodesk suggested changing the hardware
acceleration to Microsoft generic (lowest setting) then running the utility.
Has to be worth a try. It did work on one of my assemblies.
>
> Kathy Johnson
> "TC" <1john@liftaloft.com> wrote in message
news:f12bf9d.3@WebX.maYIadrTaRb...
> The files i started with were just steel shapes at different
lengths. one comp freezes after doing 6 files
> and the other after 8. i haven't even got to the large files
> of unit assemblies or weldments yet. right now just trying to do
steel shapes and fastners. you can have the same part
> saved as 7 different names and it will freeze up after trying to
migrate the 6th one every time. i let it set for over an hour and
nothing.....
>
*Allen, Albert
Message 16 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 03:54 AM in reply to: TC
"IMHO, if the card is not certified, it shouldnt be on the machine. period.

- drew"

My card is certifiable does that count?...no wait it's me that is
certifiable...ok forget it....

I do agree though 100% not that my opinion is worth anything.

"Drew Fulford" wrote in message
news:A43E0A6FEA288BE9CE4429A6A934075F@in.WebX.maYIadrTaRb...
> If you look at any migrated files you will see that the preview bmp is
> updated to reflect the new background that you have configured in R6,
> therefore there is some background video interaction going on, whether you
> the user actually sees it or not is a moot point.
>
> IMHO, if the card is not certified, it shouldnt be on the machine. period.
>
> - drew
>
> --
> Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> Corporate: http://www.solidcadcam.com/
>
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> Visit my MCAD website @ http://www.mymcad.com/
>
>
>
> "Dominique >" < wrote in message
> news:3E9A23312589AEA72E98A5EBFC49AD2A@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > I don't understand why the video setting is important. When inventor
> migrate the files with the migrate tools, inventor is not open on the
> screen...
> > I have migrate all of my files.
> >
> > 3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512 MB RAM
> > "Sean Dotson" a écrit dans le message de
news:
> 1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > If this is true then this may be his problem. Notice the first post.
> ATI video card..
> >
> > --
> > Sean Dotson, PE
> > http://www.sdotson.com
> > Check the Inventor FAQ for most common questions
> > http://www.sdotson.com/faq.html
> > -----------------------------------------
> > "KJohnson" wrote in message
> news:146F51829BBC3B107CEA4A7C9FA5A632@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > I think someone from autodesk suggested changing the hardware
> acceleration to Microsoft generic (lowest setting) then running the
utility.
> Has to be worth a try. It did work on one of my assemblies.
> >
> > Kathy Johnson
> > "TC" <1john@liftaloft.com> wrote in message
> news:f12bf9d.3@WebX.maYIadrTaRb...
> > The files i started with were just steel shapes at different
> lengths. one comp freezes after doing 6 files
> > and the other after 8. i haven't even got to the large files
> > of unit assemblies or weldments yet. right now just trying to do
> steel shapes and fastners. you can have the same part
> > saved as 7 different names and it will freeze up after trying to
> migrate the 6th one every time. i let it set for over an hour and
> nothing.....
> >
>
>
*>, Dominique
Message 17 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 04:00 AM in reply to: TC
ok autant pour moi, je viens de faire le test et effectivement le fond
d'écran et mis à jour. donc il y a effectivement quelque chose à faire avec
la carte graphique. Ce qui est fort tout de même..
Donc on peut à ce moment régler les paramètres graphique au minimum pour
améliorer la rapidité de la migration.

OK as much for me, I have just made the test and effectively the bottom of
screen is updated. Thus there is effectively something to do with the
graphics board. What is strong all the same.. Thus one can at this moment
adjust the parameters graph at least to improve the speed of the migration.

Meilleures salutations

Dominique


"Drew Fulford" a écrit dans le message de news:
A43E0A6FEA288BE9CE4429A6A934075F@in.WebX.maYIadrTaRb...
> If you look at any migrated files you will see that the preview bmp is
> updated to reflect the new background that you have configured in R6,
> therefore there is some background video interaction going on, whether you
> the user actually sees it or not is a moot point.
>
> IMHO, if the card is not certified, it shouldnt be on the machine. period.
>
> - drew
>
> --
> Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> Corporate: http://www.solidcadcam.com/
>
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> Visit my MCAD website @ http://www.mymcad.com/
>
>
>
> "Dominique >" < wrote in message
> news:3E9A23312589AEA72E98A5EBFC49AD2A@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > I don't understand why the video setting is important. When inventor
> migrate the files with the migrate tools, inventor is not open on the
> screen...
> > I have migrate all of my files.
> >
> > 3000 ipt files in 8 hours .....P4, 1,7 Ghz, 512 MB RAM
> > "Sean Dotson" a écrit dans le message de
news:
> 1C6D7282B0FBE9B6BE6374363F713CB5@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > If this is true then this may be his problem. Notice the first post.
> ATI video card..
> >
> > --
> > Sean Dotson, PE
> > http://www.sdotson.com
> > Check the Inventor FAQ for most common questions
> > http://www.sdotson.com/faq.html
> > -----------------------------------------
> > "KJohnson" wrote in message
> news:146F51829BBC3B107CEA4A7C9FA5A632@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > I think someone from autodesk suggested changing the hardware
> acceleration to Microsoft generic (lowest setting) then running the
utility.
> Has to be worth a try. It did work on one of my assemblies.
> >
> > Kathy Johnson
> > "TC" <1john@liftaloft.com> wrote in message
> news:f12bf9d.3@WebX.maYIadrTaRb...
> > The files i started with were just steel shapes at different
> lengths. one comp freezes after doing 6 files
> > and the other after 8. i haven't even got to the large files
> > of unit assemblies or weldments yet. right now just trying to do
> steel shapes and fastners. you can have the same part
> > saved as 7 different names and it will freeze up after trying to
> migrate the 6th one every time. i let it set for over an hour and
> nothing.....
> >
>
>
TC
Active Member
TC
Posts: 7
Registered: ‎12-11-2002
Message 18 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 04:36 AM in reply to: TC
AND THE PROBLEM WAS...........ATI VIDEO DRIVER

thanks for all your help guys and gals.

after changing from the ati driver which worked fine in 5.3
to the generic windows driver everything is migrating along just fine with no freeze.

(now if you people can help me to talk the big wigs into buying me new video cards i would be all set lmao)(have been trying since january)
Distinguished Contributor
jmartzig
Posts: 609
Registered: ‎12-01-2003
Message 19 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 04:44 AM in reply to: TC
TC, just show them this post - it speaks for itself in getting you a new video card. -Joe
*Hinterhoeller, Richard
Message 20 of 21 (45 Views)

Re:

12-11-2002 06:22 AM in reply to: TC
Yeah, I'll bet you spent more of their money solving this problem than
the new video card would have cost.

jmartzig wrote:
> TC, just show them this post - it speaks for itself in getting you a new
> video card. -Joe
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.