Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
Forumhelp2012
Posts: 18
Registered: ‎10-02-2012
Message 1 of 7 (453 Views)
Accepted Solution

Loft command not working for a cut?? Any suggestions

453 Views, 6 Replies
10-08-2012 10:54 AM

Hi

I am following the U-Tube exercise called "Emergency Light (Cabinet) volume 1".

I am at time stamp 1 hour 26 minutes, exactly.

In the video they use a Loft command in order to cut a shape out of two sketches numbered 10 & 11.

I have been copying exactly and am having difficulty at this stage of the model.

Is there any reason why I am managing to use the Loft command earlier perfectly but not at this point.

I would appreciate any help from anyone.

Kind regards

A CAD Student.

 

Change everything that is projected in Sketch10 to construction linetype.

Are you sure two of those corners in Sketch11 are not supposed to be filleted?

Loft2.png

 

 

what is the url of the YouTube video?


Forumhelp2012 wrote:

All you need to do from U-Tube is enter this description.

 

 

CAD Student


No, all you need to do is paste the direct url here.
Good luck!

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,266
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 7 (447 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-08-2012 11:16 AM in reply to: Forumhelp2012

Change everything that is projected in Sketch10 to construction linetype.

Are you sure two of those corners in Sketch11 are not supposed to be filleted?

Loft2.png

 

 

what is the url of the YouTube video?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
Forumhelp2012
Posts: 18
Registered: ‎10-02-2012
Message 3 of 7 (433 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-08-2012 01:33 PM in reply to: JDMather

All you need to do from U-Tube is enter this description.

 

"Inventor Emergency Light"

 

Please take a look at time stamp 1 hour 26mins.

 

before commiting.

 

Kind regards

 

CAD Student

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,266
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 7 (424 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-08-2012 07:56 PM in reply to: Forumhelp2012

Forumhelp2012 wrote:

All you need to do from U-Tube is enter this description.

 

 

CAD Student


No, all you need to do is paste the direct url here.
Good luck!

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
Forumhelp2012
Posts: 18
Registered: ‎10-02-2012
Message 5 of 7 (410 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-09-2012 02:20 AM in reply to: JDMather

http://www.youtube.com/watch?v=cBu3UjXG_cM

 

This is the url please have a quick look for me I want to finnish my model.

Contributor
Forumhelp2012
Posts: 18
Registered: ‎10-02-2012
Message 6 of 7 (401 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-09-2012 04:34 AM in reply to: Forumhelp2012

That was it thanks

A CAD Student

 

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,266
Registered: ‎04-20-2006
Message 7 of 7 (394 Views)

Re: Loft command not working for a cut?? Any suggestions

10-09-2012 04:36 AM in reply to: Forumhelp2012

Were those two fillets I added supposed to be there as I suspected?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.