Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 1 of 18 (96 Views)

IV6 - INVENTOR.EXE WON'T REGISTER on my CPU!!!

96 Views, 17 Replies
11-27-2002 12:41 AM
Can anyone help ??

I cannot use Inventor Vr 6 on my Computer because the Software ( upon install or trying to run ) comes up with this message every time!
----------------------------------
Autodesk Inventor (tm)
Inventor.exe is not currently registered and did not correctly re-register on start up. This is probably because you do not have enough access rights (e.g. you are a Restricted User). Ask an Administrator or Standard User to re-run the program for you.
------------------------------------------
This message keeps coming up on my system, even when I try to Install VoloView or Voloview express. They never register with my Computer either.
------------------------------------------
The funny thing is, I’m logged on as the Administrator! With no Passwords and having all permissions!
----------------------------------------------
I have installed and uninstalled, then reinstalled and I still come up with the same problem! I have turned of any anti virus software before the install. Still come up with the same results ??
--------------------------------
Here is my computers Stats.

Organization DESKTOP
Owner DESKTOP
ID 51873-OEM-0001472-06942
Computer Name DESKTOP
CPU GenuineIntel 1697 MHz Family:15 Model:0 Stepping:10 #of:1
OS Windows 2000(5.00) Build:2195 Service Pack 3
Memory Phys. 523740 KB __ Available : 315528 KB
Memory Page 1276736 KB __ Available : 1052180 KB
Memory Virt. 2097024 KB __ Available : 1921132 KB
IP Addr 127.000.000.001
Mouse Buttons 3 Wheel:1
Screen 1024 x 768
GraphicCard Mem. 64MB
Graphic ChipType GeForce2 Ultra
Graphic AdapterT... NVIDIA GeForce2 Ultra
Graphic AdapterStr. GeForce2 Ultra
----------------------------------------------
I have searched my Registry file for anything that says AUTODESK and deleted it. Then I searched for VOLOVIEW and deleted this. I reinstalled INVENTOR 6 and I still come up with that Message.

And I get the Same Results with VoloView or VoloView Express!

It won’t register! And therefore I cannot get the software started.

Therefore, until someone can help me, I cannot Teach or Learn INVENTOR 6. I would really like to use the software.

If we can’t get the software to SELF-Register, Can you help me Manually Register the Software?

WORK PH# 757-858-8680 At work every day EST 8-6 pm

Glenn
*DJSpaceMouse
Message 2 of 18 (96 Views)

Re: IV6 - INVENTOR.EXE WON'T REGISTER on my CPU!!!

11-27-2002 12:45 AM in reply to: GLENNDOUT
Can you try rebooting in Safe Mode and installing
Inventor 6 from there?


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Can
anyone help ??

I cannot use Inventor Vr 6 on my Computer because the Software ( upon
install or trying to run ) comes up with this message every time!

----------------------------------
Autodesk Inventor (tm)

             Inventor.exe
is not currently registered and did not correctly re-register on start up.
This is probably because you do not have enough access rights (e.g. you are a
Restricted User). Ask an Administrator or Standard User to re-run the program
for you.
------------------------------------------
This message keeps
coming up on my system, even when I try to Install VoloView or Voloview
express. They never register with my Computer either.

------------------------------------------
The funny thing is, I’m
logged on as the Administrator! With no Passwords and having all permissions!

----------------------------------------------
I have installed and
uninstalled, then reinstalled and I still come up with the same problem! I
have turned of any anti virus software before the install. Still come up with
the same results ??
--------------------------------
Here is my
computers Stats.

Organization DESKTOP
 Owner DESKTOP
 ID
51873-OEM-0001472-06942
 Computer Name DESKTOP
 CPU
GenuineIntel 1697 MHz Family:15 Model:0 Stepping:10 #of:1
 OS Windows
2000(5.00) Build:2195 Service Pack 3
 Memory Phys. 523740 KB __
Available : 315528 KB
 Memory Page 1276736 KB __ Available : 1052180
KB
 Memory Virt. 2097024 KB __ Available : 1921132 KB
 IP
Addr 127.000.000.001
 Mouse Buttons 3 Wheel:1
 Screen 1024 x
768
 GraphicCard Mem. 64MB
 Graphic ChipType GeForce2 Ultra

 Graphic AdapterT... NVIDIA GeForce2 Ultra
 Graphic
AdapterStr. GeForce2 Ultra
----------------------------------------------

I have searched my Registry file for anything that says AUTODESK and
deleted it. Then I searched for VOLOVIEW and deleted this. I reinstalled
INVENTOR 6 and I still come up with that Message.

And I get the Same Results with VoloView or VoloView Express!

It won’t register! And therefore I cannot get the software started.

Therefore, until someone can help me, I cannot Teach or Learn INVENTOR 6. I
would really like to use the software.

If we can’t get the software to SELF-Register, Can you help me Manually
Register the Software?

WORK PH# 757-858-8680 At work every day EST 8-6 pm

Glenn

Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 3 of 18 (96 Views)

Re:

11-27-2002 01:17 AM in reply to: GLENNDOUT
I'll give it a try!
thanks
Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 4 of 18 (96 Views)

Re:

11-27-2002 01:32 AM in reply to: GLENNDOUT
Sorry, I tried to install or uninstall from safe mode and WIN2000 tells me that the installer services will not work in SAFE MODE!
*DJSpaceMouse
Message 5 of 18 (96 Views)

Re:

11-27-2002 01:35 AM in reply to: GLENNDOUT
D'OH!


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Sorry,
I tried to install or uninstall from safe mode and WIN2000 tells me that the
installer services will not work in SAFE MODE!
*J, Dave
Message 6 of 18 (96 Views)

Re: IV6 - INVENTOR.EXE WON'T REGISTER on my CPU!!!

11-27-2002 01:38 AM in reply to: GLENNDOUT
As I replied in a thread named almost the same
thing as this one...I've had this problem. I was able to fix it by checking the
Task Manager. There was another instance of Inventor running in the background
somewhere. I stopped the task, then tried IV again. IT started right
up.


 

 


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Can
anyone help ??

I cannot use Inventor Vr 6 on my Computer because the Software ( upon
install or trying to run ) comes up with this message every time!

----------------------------------
Autodesk Inventor (tm)

             Inventor.exe
is not currently registered and did not correctly re-register on start up.
This is probably because you do not have enough access rights (e.g. you are a
Restricted User). Ask an Administrator or Standard User to re-run the program
for you.
------------------------------------------
This message keeps
coming up on my system, even when I try to Install VoloView or Voloview
express. They never register with my Computer either.

------------------------------------------
The funny thing is, I’m
logged on as the Administrator! With no Passwords and having all permissions!

----------------------------------------------
I have installed and
uninstalled, then reinstalled and I still come up with the same problem! I
have turned of any anti virus software before the install. Still come up with
the same results ??
--------------------------------
Here is my
computers Stats.

Organization DESKTOP
 Owner DESKTOP
 ID
51873-OEM-0001472-06942
 Computer Name DESKTOP
 CPU
GenuineIntel 1697 MHz Family:15 Model:0 Stepping:10 #of:1
 OS Windows
2000(5.00) Build:2195 Service Pack 3
 Memory Phys. 523740 KB __
Available : 315528 KB
 Memory Page 1276736 KB __ Available : 1052180
KB
 Memory Virt. 2097024 KB __ Available : 1921132 KB
 IP
Addr 127.000.000.001
 Mouse Buttons 3 Wheel:1
 Screen 1024 x
768
 GraphicCard Mem. 64MB
 Graphic ChipType GeForce2 Ultra

 Graphic AdapterT... NVIDIA GeForce2 Ultra
 Graphic
AdapterStr. GeForce2 Ultra
----------------------------------------------

I have searched my Registry file for anything that says AUTODESK and
deleted it. Then I searched for VOLOVIEW and deleted this. I reinstalled
INVENTOR 6 and I still come up with that Message.

And I get the Same Results with VoloView or VoloView Express!

It won’t register! And therefore I cannot get the software started.

Therefore, until someone can help me, I cannot Teach or Learn INVENTOR 6. I
would really like to use the software.

If we can’t get the software to SELF-Register, Can you help me Manually
Register the Software?

WORK PH# 757-858-8680 At work every day EST 8-6 pm

Glenn

*Robert
Message 7 of 18 (96 Views)

Re: IV6 - INVENTOR.EXE WON'T REGISTER on my CPU!!!

11-27-2002 05:59 AM in reply to: GLENNDOUT
Glenn,

This still sounds like a permissions issue, like
you do not have sufficient rights to teh registry to install the
software.

This is likely the case if this is a new computer
from a major OEM that has Windows XP Home or Pro on it.

Search for this document in the AutoDesk Knowledge
base, it talks about LT but will apply to Inventor.


 

Hope this helps,

Robert
Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 8 of 18 (96 Views)

Re:

11-27-2002 06:12 AM in reply to: GLENNDOUT
DAVE,

Thank you very much, but I have already tried this. I still get the Same problem.
I think that AUTODESK is having a problem with some other software that is loaded on my cpu.

Suspects are
WIN FAX PRO or the OCR Software.

But I cant figure out why it is that only the AUTODESK software has a problem with my SYSTEM??? Any software Ive loaded for the past 2 yrs, NO PROBLEM. But Autodesk ??
Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 9 of 18 (96 Views)

Re:

11-27-2002 07:58 AM in reply to: GLENNDOUT
Thanks Robert,

I went and printed and tried to do what the instruction told me to. Still I have the Same Problem.

Why is it that I have had no problems with any other software but when it comes to Autodesk products, Slam! My CPU doesnt want to do anything with it.

I have Solidworks, No Problem I have other CAD systems, NO PROBLEM, WHY AUTODESK????
Contributor
GLENNDOUT
Posts: 13
Registered: ‎11-29-2002
Message 10 of 18 (96 Views)

Re: IV6 - INVENTOR.EXE WON'T REGISTER on my CPU!!!

11-27-2002 09:37 AM in reply to: GLENNDOUT
Hello all,

I have created a new user and had that new user be part of the administrators group.
I logged on as this new user. I installed IV6, I still end up with the same Problem.

It thinks I dont have the proper permissions to register the INVENTOR.EXE file.

Signed, REALLY PO'ed
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.