Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
rfowler24
Posts: 45
Registered: ‎09-30-2008
Message 1 of 5 (301 Views)

Invisible flat pattern in .idw

301 Views, 4 Replies
05-03-2012 08:16 AM

Good morning all,

 

I just got around to installing my subscription upgrade from INV PRO 2012 to 2013.  I am having trouble getting sheet metal flats to show up in the idw's.  The folded parts are visible, solid parts are visible, etc.  The problem seems to be specific to flat patterns.  I have attached a screen shot of a sample part.

 

Anyone else have a problem with this? 

 

When I hover the mouse over where the flat pattern should be, the red dashed box which usually encloses the view shows up, however it is tiny.  Barely the size of the view label. 

 

I am baffled here.  Any help is greatly appreciated.

 

Thanks,

 

Randy

Valued Mentor
MegaJerk
Posts: 281
Registered: ‎01-26-2011
Message 2 of 5 (287 Views)

Re: Invisible flat pattern in .idw

05-03-2012 09:31 AM in reply to: rfowler24

Have you tried going into the part and making sure that the flat pattern is useable? Occasionally I have had to delete a flat pattern and create a new one, as they can get so un-defined that there is nothing to be done other than deleting the existing pattern. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, -
as it increases my power levels and will eventually help to elevate me towards outer space.

Check out my iLogic injection tool here : http://goo.gl/ce1Qg
--------------------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
rfowler24
Posts: 45
Registered: ‎09-30-2008
Message 3 of 5 (281 Views)

Re: Invisible flat pattern in .idw

05-03-2012 09:43 AM in reply to: MegaJerk

Mega,

I just can't make myself use your whole screen name!

 

The flat is valid.  In fact, I exported the folded model in step format, imported it into INV 2012, converted to sheet metal, and it worked fine.  The issue seems to be INV 2013.  I tried upgrading my graphics driver, checking windows update, etc.  Everything seems up to date.

 

My system is a Lenovo W520 mobile workstation with NVIDIA Quadro 1000M graphics.  It worked great with all previous versions of Inventor.

 

Randy

Valued Mentor
MegaJerk
Posts: 281
Registered: ‎01-26-2011
Message 4 of 5 (270 Views)

Re: Invisible flat pattern in .idw

05-03-2012 09:52 AM in reply to: rfowler24

Well I would suggest posting the part so that someone with INV2013 could also take a look at it. Sadly, I am still using 2012, so I would be of little help in solving it for specific build. Sorry! I hope someone is able to take this one further down the road. 

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, -
as it increases my power levels and will eventually help to elevate me towards outer space.

Check out my iLogic injection tool here : http://goo.gl/ce1Qg
--------------------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
rfowler24
Posts: 45
Registered: ‎09-30-2008
Message 5 of 5 (269 Views)

Re: Invisible flat pattern in .idw

05-03-2012 09:52 AM in reply to: rfowler24

Okay, I just powered down my computer, removed the battery, pressed the power button to discharge everything, restarted everything, and it works now. 

 

Curious.

 

Thanks again,

 

Randy

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.