Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
askseddon
Posts: 27
Registered: ‎12-07-2006
Message 1 of 4 (219 Views)

Inventor Studio 2012 has 'speckles' all over the output image

219 Views, 3 Replies
01-12-2012 01:52 PM

When I render a PNG image with Studio there are speckles all over it as in the attached sample.  Has anyone seen this before and know how to fix it?

 

Thanks.

Product Support
innovatenate
Posts: 889
Registered: ‎11-22-2011
Message 2 of 4 (174 Views)

Re: Inventor Studio 2012 has 'speckles' all over the output image

01-13-2012 02:30 PM in reply to: askseddon

 

Hello!

 

Have you tried increasing the Antialiasing for the output file?

 

Antialiasing.PNG

 

 

What other settings are you using in the render (image width and height, etc..)?

 

Thanks,

 

 



Nathan Chandler


Active Contributor
askseddon
Posts: 27
Registered: ‎12-07-2006
Message 3 of 4 (154 Views)

Re: Inventor Studio 2012 has 'speckles' all over the output image

01-14-2012 05:48 AM in reply to: askseddon
The resolution was set to 2048x1024 and the alpha channel is set to enable a transparent background at 300 dpi.
Product Support
innovatenate
Posts: 889
Registered: ‎11-22-2011
Message 4 of 4 (120 Views)

Re: Inventor Studio 2012 has 'speckles' all over the output image

01-17-2012 12:23 PM in reply to: askseddon

 

Does this happen at other resolutions (dpi's) or if you uncheck the alpha channel radio box?

 

Could you share the other settings from the general and style tabs of the Render Image dialogue box? So far, I've been unable to duplicate the speckles. Is it possible to share the file?

 

Thanks,



Nathan Chandler


Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.