Inventor General Discussion

Reply
Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 1 of 13 (565 Views)
Accepted Solution

Inventor Proffesional 2012 isn't starting

565 Views, 12 Replies
06-12-2012 05:36 AM

After I turn on the Inventor the welcome screen shows. After a 10 seconds it disappears without any error information. I can see in manage window that process “inventor.exe” is starting and disappears in the same time when welcome screen disappears. I have managed to repair this problem by uninstalling Inventor and Installing it again. But the problem shows up again after two weeks. The same happened when I reinstalled it again. I have installed service pack 2 for Inventor.

*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,247
Registered: ‎12-07-2011
Message 2 of 13 (562 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 06:08 AM in reply to: bartlomiej.krysiak

When did this start happening?

Is your master project file still accessible?

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2013
(Colossians 3:23-25)

*Pro
ampster
Posts: 1,241
Registered: ‎07-26-2005
Message 3 of 13 (552 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 06:54 AM in reply to: bartlomiej.krysiak

more info needed,

 

system specs

 

have you looked thru the Event Viewer to see if anything might suggest why this is happening?

Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 4 of 13 (536 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 02:48 PM in reply to: bartlomiej.krysiak

I have the same situation on two of my computers: one is Win7 and other is WinXP.

I have some information from Autodesk Support Team.

In the file "INVPROSA2012PLKAdLM.log" I have error:

 

3364    2012/06/12    16:57:08    Reason=Fatal error
3364    2012/06/12    16:57:08    ComputerName=BARTLOMIEJK-LAP
3364    2012/06/12    16:57:08    OS=6.1.7601.Service Pack 1
3364    2012/06/12    16:57:08    File=AdlmIntSATSLicense.cpp,Line=416
3364    2012/06/12    16:57:08    VendorID=2 [ADLMACT]
3364    2012/06/12    16:57:08    VendorError=101 [The license cannot be accessed/loaded/opened]

The solution of this problem is described on page

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15176093&linkID=9240617

(my case is standalone version).

I have changed the name of file "adskflex_*_tsf.data" and it didn't help. New file  "adskflex_*_tsf.data" wasn't created after turning on the Inventor.

 

In the file "adskflex_00691b00_event.log" I found other error:

16:57:08 12-06-2012  [P:3704],[T:3684]     EventCode: 20000005, Message: Our service is disabled.
16:57:08 12-06-2012  [P:3704],[T:3684]     Exception: 59, Module: f0000, Location: 10

Maybe this will help to identify my problem.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,152
Registered: ‎01-14-2005
Message 5 of 13 (531 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 03:06 PM in reply to: bartlomiej.krysiak

You might have to rename the ProductInformation.pit file as well as the license files.  Then reinstall fresh. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 6 of 13 (530 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 03:13 PM in reply to: ampster

Situation is the same on both of my computers (one is Win7 and second is WinXP).

On both of my computers Inventor was working properly. First time I had this situation couple months ago. Now is the same.

There is nothing suspicious in event log.

Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 7 of 13 (528 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-12-2012 03:19 PM in reply to: TravisNave

Reinstall fresh - what does it mean? Uninstalling and fresh installation always helps (I tested it before), but it is quite annoying procedure.

Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 8 of 13 (503 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-14-2012 04:53 AM in reply to: bartlomiej.krysiak

Can anyone help me with this problem?

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 626
Registered: ‎09-30-2007
Message 9 of 13 (494 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-14-2012 07:33 PM in reply to: bartlomiej.krysiak

Hi,

 

They were suggesting a clean uninstall & reinstall of Inventor for a quicker resolution to this problem. Software corruption can be resolved with a clean reinstall most of the times. Please try to back up your custom templates and other customizations before doing a clean reinstall.

 

Below utility can help you remove your product cleanly from your machine,

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17031128&linkID=9240617

 

You can follow the clean reinstall procedure as given below,

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=2893432&linkID=9240617

 

Hope it helps.



Vinod Balasubramanian
Active Member
bartlomiej.krysiak
Posts: 7
Registered: ‎06-12-2012
Message 10 of 13 (492 Views)

Re: Inventor Proffesional 2012 isn't starting

06-15-2012 12:41 AM in reply to: VinodBalasubramanian
Hello. I tested it before and reinstallation resolves this problem. But I don’t won’t to reinstall Inventor every month on both of my computers. As I wrote earlier this problem always comes back after couple of weeks after reinstallation of Inventor. I’m looking for a stable solution of this problem without using reinstallation over and over again. Best regards, -- Bartłomiej Krysiak
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.